14 Ağustos 2014 Perşembe

Bademlebuduk kidZania'da

Geçtiğimiz günlerde bir hafta sonu etkinliği olarak Kidzania'yı seçmiştik. Badem ile eğlenceli bir gün geçirdik. Kidzania'yı çok merak ediyordum. Fotoğrafları gördükçe merakım giderek arttı ve kendimizi Kidzania'da bulduk. 4-14 yaş grubuna hitap eden Kidzania aslında bana da hitap etti ama yaş sınırından dolayı ben aktiviteleri izlemekle yetindim. Bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler tüh tüh tüh...

Kidzania bir çocuk cumhuriyeti. Sokaklar, kaldırımlar, itfaiye, bankalar, marketler, arabalar, otobüsler, hastane, üniversite, ambulans… Hepsi çocuklara uyarlanmış ebatlarda. Burger King, Starbucks, Migros, süt fabrikası, dondurma fabrikası, ameliyathaneler derken benim de çocuk olasım geldi...


Girişte çocukların güvenliği için kollarımıza bileklikler takıldı. Bu sayede çocuklar ebeveynlerinden habersiz dışarı çıkamıyor. 
Kidzania'ya girişte bize verilen çeki bankada bozduruyoruz. Kidzos paralarımızı alıyoruz. Kidzos paralarla etkinliklere katılıyorsunuz. Etkinlik odalarına yetişkinleri almıyorlar. ama tabi ki cam olduğu için çocuğunuzu izliyorsunuz. Odaların girişinde hangi yaş grubu için uygun olduğu yazılı buna dikkat etmekte fayda var. Bazen çocuk katılmak istiyor ama yaş grubundan dolayı giremiyor. Bu tabelalarda etkinlik için ne kadar kidzos ödeyeceğiniz yada ne kadar kidzos kazanacağınız yazıyor. 

Bademin en çok keyif aldığı alanlardan biri üst katta bulunan 4-6 yaş çocukları için ev konsepti oldu. Bu evde her şey yine çocuklar için düzenlenmiş. Mutfak, buzdolabı, lavabo ve diğer tüm oyuncaklar gerçek gibi... Burada epey zaman geçirdik. Banyo görünümlü top havuzunda bademi kaybettim :) Yatak odası görünümlü alan ise zıplamaya çok uygun, orada da bademi sabit yakalayamadım.

Bademin yine çok sevdiği bir bölüm sanat odası. Buradan çıkmak da kolay olmadı. Piyano, gitar veee bateri derken müzik ziyafeti çektim. Tabi sağ alt köşede gördüğünüz moda odasını da çok beğendik ama bu aktivite 6 yaştan büyük çocuklar içindi, katılamadık. 

Badem tüm genç kızlar gibi parfümlere meraklı. Laboratuvar ortamında kendi parfümünü kendi oluşturmak ise farklı bir deneyim oldu. Kidzania'da kendi hazırladığı parfümü badem için çok değerli. 
Dominos Pizza ve yanında da minikler için atölyesi vardı. Burger King ve yanında yine atölye bulunuyordu. Badem'e çok ısrar ettim, hamburger yada pizza yapması için ama hiç istemedi... Badem hanım pizza ve hamburger sevmiyor, tadını da bilmediği için katılmak istemedi. 
Ama sanırsınız yıllardır foto model! Pamuk prenses kostümünü giyip kameralara poz verdi. 

Kidzania 4-6 yaş grubu için biraz daha kısıtlı benim fikrim.
6 yaş ve sonrası için ise muhteşem etkinliklerle dolu.
Çocuğun meslekleri tanıyor olması Kidzania'yı daha eğlenceli hale getirecektir.
Badem biliyorsunuz şimdilik Balıkçı olmak istiyor. Balıkçılık da KidZania'da yoktu :))
Birkaç yıl sonra tekrar gitmek istiyoruz. 
Kidzania'da kısa bir tiyatro gösterisi oldu, böylece biz de ilk defa tiyatro izlemiş olduk kızımla. 

İşte bu güzel günden bir anne kız karesi...




Kidzani nerede derseniz: Akasya AVM Acıbadem'de
İlk defa 1999 yılında Meksika’da kurulan Kidzania, 13 farklı ülkede 16 şehirde çocuklara hizmet veren uluslararası bir temalı park. Türkiye'de ise İstanbul'da, Akasya Acıbadem'de.
Anadolu yakasında olmasına rağmen avrupa yakasından biz 15 dakika gibi kısa bir sürede gittik. 

Çalışma saatleri:
Salı,Çar,Per.10:00-19:00
Cuma,Cmt.10:00-15:00 ve 16:00-21:00
Pazar10:00-15:00 ve 16:00-20:00
PAZARTESİgünleri kapalı






2 yorum:

  1. görmemişim gidip göreyim yaaaaa ne şeker fotolarınız amaaa :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..