18 Ağustos 2014 Pazartesi

Boşnak Mutfağı Avliya Restaurant

Bu haftasonu daha önce gözüme çarpan, merak ettiğim Avliya Restaurant keşfettik. 
Beşyüzevler Bayrampaşa tarafında Boşnak mekanlarına rastlamak çok kolay. Boşnak,  Arnavut ve Makedonların yoğun olarak yaşadığı bir bölge.
Alviya Restaurant Beşyüzevler'de. Adapark büyük bir şehir parkı, tam karşısında bulunuyor. Konum olarak çevre yoluna yakın.
Menüyü incelerken tazecik böğürtlen suyu bizi serinletti. Sıradan kutu meyve suyu sipariş vermek yerine ev yapımı bir içecek tercih ederim. Böğürtlen suyu çok tatlı olmadığı için hoşumuza gitti,  ev yapımı olması da cabası. Meyve suyunu içince Bademin dili simsiyah oldu :)
Önce Boşnak mevsim salata ile kuru etli fasulye sipariş verdik. Kuru fasulye güveçte geldi. Kuru et daha önce denediniz mi? İsli et olarak da biliniyor. Kuru fasulye-güveç-kuru et üçlüsü gerçekten çok lezzetli.

Boşnak köftesi ve karışık boşnak ızgara tabağı sipariş verdik. Özel olarak hazırlanan, işletme tarafından çekilen kıyma baharatlar ile tatlandırılmış. Karışık Boşnak ızgara tabağı ise normal bir porsiyondan fazla. Etlerin lezzeti, baharatların uyumu ve sunum başarılı. Boşnak yemekleri hep çok güzel zaten bence,  Boşnak böreği ve mantısı da tabi :)



Böyle zengin tabakalar olunca tatlı yemeye yer kalmadı. Trileçe tatlısından denemek isterdim ama bir daha ki sefere inşallah... Yemeğin üzerine boşnak kahvesi içmeden olmaz dedik.  Bu tatlı sunum çok hoşuma gitti,  lokum ile servis edildi. 
Mekanda yöresel detaylar bol bol kullanılmış.
    



Bademlebuduk ailesi Alviya Restaurant lezzetlerini çok beğendi, size de tavsiye ediyor.




lezzetli günler


3 yorum:

  1. Herşey çok güzel görünüyor. Hayatımda boşnak mutfağına dair birtek boşnak böreği yemiştim. Çok özendim size.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..