25 Şubat 2014 Salı

ay hadi maşallah

Bugün işe gitmeyerek biraz kendime ve kızıma vakit ayırmayı düşündüm. Zaten öğleden sonrası için anneler ile alakalı bir programa dahil olacaktım.

İşe gitmediğim bir gün bu kadar çok yorulacağımı düşünmezdim :)

Sabah bademle anne-kız kahvaltımızı yaptık. Masamızı ise mis gibi papatyalar şenlendirdi. Masa süslemesi, yerleştirme hepsi Badem'e ait :)
Annesinin kızı işte, süsleme - dekorasyon seviyor :)
bademin sofrası
Kahvaltıdan sonra Badem ile Barış Manço şarkıları eşliğinde dans ettik. Anne kız hatta çoğu zaman baba dans etmeyi severiz biz... 
Barış Manço'yu severiz biz, Nane Limon Kabuğu şarkısında o kadar çok dans ettik ki Badem şarkıyı ezberledi!
Ha-Ha-Ha-Hapşuuuuuu
Barış Manço
kaynak
Badem henüz ana okulu, kreş yada benzeri bir yere gitmedi. Bugün ilk defa bir okul keşfine çıktık. Okul hakkında -sanırım- ikimizde de olumlu duygular oluştu. Okul ilk ziyareti için daha önce burada bahsettiğim kitaplardan faydalandım. Okula başlama döneminde ise arkadaşlarımın tecrübelerinden faydalanmayı düşünüyorum. 
Önerileriniz varsa bana yazarsanız memnun olurum.

Sonrasında toplantılar, görüşmeler ile benim günüm devam etti.
Akşam ise Badem İkea'ya gitmek istedi. İkea restaurant alanında bulunan çocuk oyun alanına Badem çok uzun zamandır girmemişti. Girdiği zamanlar ise pazar sabahları 9 sularında kimse olmadığında idi.
Bu akşam Badem biraz destekle o kalabalık oyun alanına girdi ve orada zaman geçirdi, eğlendi.
Sonunda da ''benim için bu kadar yeterli, artık eve gidelim'' dedi :)

Bugün Badem'in bu 2 başarısından dolayı çok memnun oldum, paylaşmak istedim.
okula başlama süreci ile ilgili önerilerinizi bekliyorum...

sevgiler.

5 yorum:

  1. Badeyi yakindan taniyan biri olarak cool bir havasi var. Okul hayati basta bıraz zor tatlim Kerem epey zorlandi simdi planlar yapıyor geceden . Tam ideal yili basarilar badecim

    YanıtlaSil
  2. uzmanlar 3 yaş ve sonrası dese de bir ikiz annesi olarak 4-5 yaş daha akıla yatkın diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Arada lazım böyle kaçamaklar :) İyi yapmışsın :) okul ile ilgili fikir veremeyeceğim maalesef ama gelen fikirleri takip edeceğim benim de ihtiyacım olacak :)

    YanıtlaSil
  4. şu anda Bade kaç yaşında bilmiyorum ama 3 'den sonra çocuk için mutlaka gerekli bir şey okul veya kreş.Her ne kadar onunla ilgilensek de yada ona kim bakıyor olsa bile (anneanne-babaanne yada bakıcı)bir süre sonra çocuğa yetemiyoruz.O artık sosyal olmak ve etrafında yaşıtlarını görmek istiyor.Ve emin olun orada daha kaliteli zaman geçiriyor(tabiki bu durum gittiği okula göre değişir)hem kız hem erkek annesi olarak şunu söyleyebilirim kızlar bu konuda daha rahat.kızım bana daha kreşe gittiği ilk günden itibaren hiç sorun çıkarmadı.Ama oğlumda biraz sorun yaşacağız gibi görünüyor.erkelerin annelerinden ayrılması biraz daha zor gibi ,ben de mayıs ayı itibariyle artık 3,5 olacağı için vermeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. benimde 2,5 yaşında bir kızım var okul meselesi bizimde gündemimizde ..bulunduğum çevredeki kreşlerin hepsi birbirini kötülüyor:( bu işler çok zormuş..
    bu arada bloğumda ilgiç bir çekiliş yapıyorum katılmak isterseniz http://gulhanmiray.blogspot.com.tr/2014/02/cekilisim-var.html beklerim..sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..