12 Şubat 2014 Çarşamba

Cook ile baştan çıkarıcı sofra hazırlamanın tüyoları

Harika bir yemek etkinliğine katıldım, heyecan heyecan heyecanCook ile mutfakta aşk var dedik ve Sevgililer günü için Fransız mutfağından bir menü hazırladık.

cook ile eks mutfakta

Fransızların meşhur soğan çorbası (Pucca hani ceri ile Paris'e gittiğinde  midesini bozdu ya o çorba:)
Ratatouille yatağında baharatlı biftek
Elmalı Şarlot 

Sevgili arkadaşlarımla Saphirre EKS mutfak'ta buluştuk. Şefimiz ve malzemelerimiz bizi bekliyordu

Hemen işe koyulduk, mutfak beklemez!!!
Yemeklerimizi şefimizin anlatımı ile hazırladık.
Sonra da afiyetle yedik :)

Yepyeni arkadaşlarla tanıştım, keyifle mutfak sohbetleri yaptık, yeni lezzetler öğrendim, cook mutfak ürünleri ile mutfakta pratiklik tüyoları aldım

E daha ne olsun?
Bu arada benim vazgeçilmezim fırın için yağlı kağıdın hazır kesilmişi de varmış Cook da !!!
Çok iyi fikir bayıldım...

İşte sizin için Fransız Usulü Soğan Çorbası tarifi:
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet soğan (incecik dilimlenmiş)
2-4 diş sarımsak (çok küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
biraz kekik (isteğe bağlı)
yarım bardak sirke
8 su bardağı tavuk suyu
7-8 dilim kızartılmış baget ekmek

Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanları ekleyip hafif kahverengi gibi oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika kavurun. Sarımsak, şeker ve eğer kullanacaksanız kekik ekleyip çevirmeye devam edin. Üzerine unu serpip yedirin. Sirke ve tavuk suyunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Üzerinde köpüğü alarak 45 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırın ızgarasını ısıtın. Ekmeklerin üstüne sarımsak sürün. Çorbayı ısıya dayanıklı 8 kaba bölüştürün. Üzerine ekmekleri yerleştirin. Peynir rendesini koyup peynirler eriyene kadar 3-4 dakika fırında bekletin ve sonra servise hazır...

sevgililer günü menüsü

Ratatouille yatağında baharatlı biftek
Patlıcanları küp küp doğrayıp zeytin yağında ısıtıyoruz. Soğanları ekleyip sararıncaya kadar kavuruyoruz. Sarımsak kırmızı biber ve ince halka halinde doğranmış kabakları da ekliyor ve kavuruyoruz. Domates {konkase:) doğranmış} ekleyip kapağını da kapatıp sebzeler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tavada bifteklerimizi mühürlüyoruz:) 2 yanını da kızgın tavada pişiriyoruz. Servis için sebze karışımımız Ratatouille yi koyup üzerine bifteklerimizi yerleştiriyoruz. Tercihen kekik ile servise hazır.
Bir de hafif tatlımız Elmalı Şarlotumuz ile biz hafif bir sevgililer günü menüsü hazırladık.

Keyifli bir yemek deneyimi oldu...
Ayrıntıları #cooklamutfaktaaskbaskadir hashtagi ile sosyal medyada izleyebilirsiniz. 

Sizin Sevgililer Günü menünüz hazır mı? 





Cook-Sedat Tahir A.Ş. Hakkında
1984 yılında Ankara’da üretime başlayan Sedat Tahir A.Ş. büyük bir hızla büyüyerek 2010 yılında tesislerini Ankara Sanayi Odası 1.Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 10,000 m2‘lik  kapalı alanına taşımıştır. Sedat Tahir A.Ş. ülkemize: 1985 yılında yanmaz fırın torbasını, 1987 yılında gıda streç filmini, 1997 yılında yağlı pişirme kağıdını ilk getiren ve tanıtan firmadır. Kurulduğu yıldan bu yana vazgeçilmeyen kalite anlayışı ve müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede karşılayabilme ilkesi ile çalışmalarını aynı hızda sürdürmeye devam etmektedir.
Sedat Tahir A.Ş. geniş pazarlama ağı ile tüm Türkiye ve dünyada 27 ülkeye yaptığı ihracatlar ile geniş hizmet yelpazesini her geçen gün daha ileriye taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..