17 Mart 2014 Pazartesi

nar ekşisi, ne lezzetlisin sen!

nar ekşisi nasıl yapılıyor biliyor musunuz? 
Nar suyunun içindeki şeker karamelize olması sağlanarak hazırlanıyormuş. 15 kg kabuklu nardan yaklaşık 1 litre kadar nar ekşisi çıkıyor. Diyabetliler tarafından da çok tercih edilen nar ekşisini yemeklerde de kullanıyorlarmış ama ben bilmediğim için denemedim hiç. Şeker ve kalori içermediğinden de gönül rahatlığıyla tüketiyoruz biz...

nar ekşisi


Nar ekşisi salatalara ne güzel lezzet katıyor, biz ailecek çok seviyoruz. Yöresel olanları ise daha çok...
memlekettengelsin.com dan aldığım nar ekşisi uygun fiyatı ve güzel lezzeti ile yarıya indi bile bir haftada :) Hem kahvaltıda domates salatalıkta hem de akşamları mevsim salatalarımızda kullanıyoruz. 
Ah bir de vaktimiz olsa da ezme yapabilsek tam olacak. 
nar ekşisi

Nar ekşisinin faydaları ise saymakla bitmiyor:
Vücuda enerji verir, güçlendirir.
Kalp sağlığına iyi gelir, kalbi güçlendirir.
Kansere karşı koruyucudur.
Tansiyonu düzenlemeye yardımcı olur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yağ yakıcı özelliği de varmış :)

Nar ekişisini salatalarda, soğanın üzerinde, kısırda, zeytin soslarında ve çiğ köfte ile beraber tüketmeyi çok seviyoruz.

Siz nar ekşisini nasıl kullanıyorsunuz?

2 yorum:

  1. Levent Hataylı biliyorsun her tatile gittiğimde bir yıllık stoğumu yapar gelirim. Sarmaya, dolmaya, salataya bol bol kullanırım.Seninde yazdığın gibi saymakla bitmez faydaları. Stoğum bitince memleketten gelsini kapısını çalarım.. ::)

    YanıtlaSil
  2. Bizde çok severek tüketiyoruz nar ekşisini. Ev yapımı nar ekşisi var ve çok yoğun bir kıvamda. Marketlerde satılanlar bize çok cıvık geliyor. Evdeki nar ekşisinden bir kaşık yeterken marketteki hazır şişedekinden üç dört kaşık dökerek yiyebiliyoruz salatayı. Nedense hazır olanlar fazla hafif kalıyor ev yapımlarına göre :) Biz de salata, kısır, çiğköfte yaparken nar ekşisini eksik etmeyiz :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..