19 Mayıs 2015 Salı

U.S. Polo nun 125. yaşını kutladık

Geçtiğimiz hafta yine harika bir davete katıldım. Feriye'de U.S. Polo'nun 125. yaşını kutladık. 

U.S. Polo ünlü minyatür sanatçısı Günseli Kato ile atölye çalışması Feriye Lokantasında Ortaköy'de hazırlanmıştı. Bu workshop sayesinde yeteneklerimizi keşfederken, Günseli hanımın ne kadar da renkli bir kişilik olduğunu görmüş olduk. Enerjisi ile hepimizin yüzünü güldürdü diyebilirim.

Kendi U.S. Polo t-shirtlerimizi tasarladık. Çok eğlenceli bu deneyimi evde farklı bluzler üzerinde de yapmayı planlıyorum. Hatta Bade ile pazar günü çalışmalara başladık bile. U.S. Polo t-shirt tasarımı yaparken çok heyecanlıyım :)

Günseli Kato U.S. Polo Assn.'nin 125. yılına özel uyarladığı logo ve bu logo ile sunulan ürünlerden bahsetti. U.S. Polo baş tasarımcısı Alev Ciliv de 125. yıl özel koleksiyon hakkında bilgiler verdi. 

U.S. Polo benim için ne ifade ediyor biliyor musunuz?
Rahatlık + Şıklık
Özellikle gömlek ve hırkalarını hem özel hayatımda hem de iş hayatında rahatlıkla kullanabiliyorum. Her yıl da yaz koleksiyonundan elbiselere bakarım ama bir türlü kısmet olmadı, bana uygun bir elbise bulamadım. Bu yaz koleksiyonunda tekrar şansımı deneyeceğim :)




U.S. Polo Assn.’ye minyatür dokunuşu
Ünlü minyatür sanatçısı Günseli Kato, moda ve tekstilin kendisinin hobisi olduğunu söyleyerek U.S. Polo Assn. ile yollarının nasıl kesiştiğini anlattı: “Tekstille ilgili her proje beni çok heyecanlandırıyor. Kız kardeşim Avrupa’da ünlü bir modacı. Kardeşim dolayısıyla modayı çok seviyorum. Tekstil sektöründe bir şeyler yapmayı uzun zamandır düşünüyordum. Böyle bir proje gelince de seve seve kabul ettim.”
U.S. Polo Assn.’nin 125. yılı için tasarladığı ürünler hakkında da konuşan Günseli Kato, “Marka polo sporunun tüm özelliklerini yansıtıyor. Günseli Kato olarak yıllarca Osmanlı ve Uzak Doğu kültüründe önemli bir yere sahip olan at objesi üzerine çalıştım. U.S. Polo Assn.’nin logosunda at simgesi olması dolayısıyla bana çok iyi geldi. Ben de özellikle logodaki at figürü üzerinde çalıştım. Atı minyatür ile yeniden yorumladım ve bunu markanın logosuna uyarladım. Buna bağlı olarak t-shirt ve gömlek gibi ürünlerin logolarını da minyatür sanatına uygun dizayn ettim. Renk olarak U.S. Polo Assn.’nin kurumsal renkleri olan lacivert ve kırmızıyı tercih ettim. Aralara biraz altın rengi koyarak zenginleştirdim. Benim tasarımlarım ürünlere yeni bir vizyon getirdi. Günümüz modasına uygun olarak geometrik desenleri tasarımlara ekledim ve markanın da ruhunu yansıtan çağdaş bir çizgi sundum. Tasarımlarımı minyatür sanatı ile birleştirip günümüze uyarlamak, kültürler arasında da mevcut olan geçişler gibi, tasarıma yeni bir değer kattı” dedi.




5 yorum:

  1. Çok eğlenceli ya, Blogunu yeni keşfettim.bende bloguma bekliyorum mutlaka... mayaninrehberi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Bizde bu boyamayı yapabiliyormuyuz, çok hoş poloya bayılırım zaten....

    YanıtlaSil
  3. Günseli Hanım'a bayıldım ben çok tatlıydı değil m?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet iremcim, hoş sohbet, pozitif bir insan,
      Senin de ortamda olman güzel vakit geçirmemizi sağladı, sevgiler.

      Sil

Yorum yazan eller dert görmesin..