İki hafta önce Kanyon Macro Center da lezzetli bir workshop vardı. Tipi
Peynirleri ve Chef Mert Boz önderliğinde en sevdiğim lezzetlerden biri dil
peyniri ile farklı tatlar hazırladık. Yeni tanıştığım blog yazarları ve daha
önceden tanıdığım blog yazarı arkadaşlarla bol bol sohbet ettik.
Bu workshop sayesinde Tipi Peynirleri ile tanışma fırsatım oldu. Tipi Peynirleri
nesillerdir devam eden bir aile şirketi. %100 inek sütünden tazecik hazırlanıp
sunuluyor. Peynirinizi aldığınızda iki gün içinde tüketmeniz gerekiyormuş.
Buradan anladığıma göre Tipi Peynirleri koruyucu madde içermiyor. Tuz oranı da
oldukça düşük. Tüm ailenin damak tadına uygun.
Fotoğraflarda gördüğünüz jambonlu
quesedilla çok pratik bir atıştırmalık, belki güzel bir kahvaltıda
hazırlayabilirsiniz.
Lezzetli Pirinç Topları
Öncelikle becerikli hanımlar için zor olabilir ama lapaya yakın pilav yapmamız gerekiyor :) Biz becerikli hanımlar için lapa pilav yapmanın püf noktası pirinçleri önceden ıslatmamak. Pirincimizi yıkayıp tencerede kavuruyoruz. Üstünü geçecek kadar oda sıcaklığında su ve tuz ekliyoruz. Kısa sürede pilavımız suyunu çekiyor. Taze fesleğen ve biberiye yapraklarını ekleyip pilavımızı karıştırıyoruz. Ilık ve elle tutulur hale gelince pilavımızdan parçalar alıp elimizde yoğuruyor mini bezeler oluşturuyoruz. Bezelerin içine birer parça (tercihinize göre küp küp olabilir) dil peyniri ekliyoruz. Hazırladığımız topları tek tek çırpılmış yumurta ve çin ekmeği tozu - macro center da bulabilirsiniz (galeta unu da olabilir) buluyoruz. Kızgın yağda çıtır çıtır olana kadar pişiriyoruz.
Bu lezzetli güne dair görüntüleri youtube kanalımızda, ikinci amatör video çalışmamda izleyebilirsiniz.
Lezzetli günler dilerim.
Başarılı bir etkinlik olmuş.Lapa pilav yapma şeklinide not aldım bakarsın birgün lazım olur :)
YanıtlaSilSevgiler.
Peynir sever biri olarak çok lezzetli göründüğünü soylemeliyim
YanıtlaSilKeşke Ankara'da da böyle etkinlikler yapsa Macro Center :)
YanıtlaSilGüzel bir etkinlik olmuş . Bu markayı hiç duymamıştım. Sevgiler
YanıtlaSilYaa ben 3 öğün peynir yiyebilirim çok lezetli bir etkinlik olmuş :)
YanıtlaSilSevgiler
Ne guzel bir etkinlik olmuş. Peynirsiz bir öğün düşünemiyorum.
YanıtlaSilHarika bir etkinlik olmus :)
YanıtlaSilbayılıyorum work shoplara o dil peyniri ile künefe yapacktınız ki of of :) ama ah Ankara :) harika görünüyorsunuz bu arada..
YanıtlaSilBencede dil peynirinden en güzel künefe olur
SilÇok eğlenceli görünüyor :)
YanıtlaSilEğlenceli bir workshop olmuş. Tel ve burgu peynire bayılırım =)
YanıtlaSilGüzel bir etkinlik olmuş.Pirinçli lezzet toplarıda ilginç bir tarif.
YanıtlaSilSevgiler
Pirinç toplarını mutlaka deniycem;)
YanıtlaSilPeynir delisi olarak hemen hemen tüm peynir çeşitlerini tatmalıyım..
YanıtlaSil