22 Ocak 2015 Perşembe

Biletix'ten minikler için minimaster


Etkinlik, gösteri denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Biletix, kültür ve sanat bilincine sahip yeni nesillerin gelişimini desteklemek amacıyla, tamamen çocuklara özel bir platform olan “Minimaster”ı geliştirdi. Biletix’in çocuklara özel platformu Minimaster’ın tanıtımında konuşan Biletix Genel Müdürü Kemal Erdine, bu platformun çocukların kültürel ve sanatsal gelişiminde etkili bir rol oynayacağına dikkat çekti.


Erdine; Kamuoyu ile çok kısa süre önce paylaşılmış olan Ipsos’un 2014 yılı Türkiye’yi Anlama Kılavuzu çalışmasına göre; bugün ülkemizin %96’sı hiçbir zaman opera veya baleye gitmiyor. %80’i tiyatroya, %73’ü ise hiçbir zaman konsere gitmiyor. Nüfusumuzun %78’i resim yapmazken, %84’ü de hiçbir müzik aleti çalmıyor ya da çalamıyor. Bugün kültür ve sanatın toplumların yaşam seviyelerini yükselttiği yadsınamaz bir gerçek. Bu nedenle, 77 milyon gibi kalabalık ve genç bir nüfusu olan ülkemiz için bu tablo acı verici.
Son çalışmamız minimaster ile sadece ve sadece çocuklara sesleniyor, onların seslerini diğer çocuklar ile paylaşmalarına aracılık ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki; çocuklar bizler kadar birbirlerinden de etkileniyor.
Yeni platformumuz www.biletix.com/minimaster ile kültür-sanat sevgisinin de paylaşarak büyüyeceğine, sosyal mecralara her geçen gün ilgisi artan çocuklarımızın kültür-sanatla kuracakları kuvvetli bağda bu platformun önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz. Biletix olarak bu sevginin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.dedi.

Biletix/minimaster adresi üzerinden 2 yaşından 13 yaşına kadar tüm çocuklara seslenen platform; farklı alt başlıklarla çocukların yaratıcılıklarını sergilemelerine imkan tanıyor.
minimaster nedir

minimaster dünyasında çocukları neler bekliyor?

Etkinlik
Biletix bünyesindeki “Aile Eğlencesi”  ve “Eğitim” kategorilerindeki çocuklara uygun etkinlikleri tek çatı altında topluyor. Açıldığı gün itibarıyla; Türkiye çapında 56 çocuk etkinliğine erişim sağlayan “Mini Etkinlik”; yarıyıl tatili için de farklı alternatifler sunuyor.

Blog
Kültür-sanat etkinliklerine katılan çocukların gözlem, deneyim ve hikayelerini kendi kalemlerinden paylaştıkları “Mini Blog”da çocuklar, dilerlerse bu etkinlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak, yaşadıkları keyifli dakikaları Minimaster üzerinde bloga aktarabiliyorlar.

TV
Kısa bir süre içinde yayında olacak “Mini TV” sayesinde çocuklar, kendilerine yönelik etkinliklere ilişkin bilgileri, kısa filmlerle ve kendi yaşıtlarının deneyimlerini izleyebilecek ve etkinlikler hakkında kısa bilgi sahibi olabilecekler. 

Minimaster ile ilgili gelişmeleri heyecanla bekliyor olacağız.


5 yorum:

  1. YA SIZIN BU GZUEL ETKINLIK YAZILARINIZDAN SONRA COCUK OLASIM GELDI :)

    YanıtlaSil
  2. Çocuklar için çok güzel bir haber

    YanıtlaSil
  3. Çocuklar ve aileleri açısından harika bir haber…
    Sevgiler tatlım…

    YanıtlaSil
  4. Harika ! Ben zaten sıkı bir Biletix takipçisiyim.. Çocuk etkinliklerini de buradan takip etmek daha kolay olacak :)

    YanıtlaSil
  5. Sömestride geldi ki , bu etkinlikler çok işimize yarayacak.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..