8 Ocak 2015 Perşembe

İstanbul Akvaryum gezimiz ve indirim kuponu

Geçtiğimiz hafta sürpriz bir gezi ile kızları şaşırttık. Bademi okuldan erken almam ve sonra biraz anne kız vakit geçirmek onun için de benim için de harika oluyor. Bir de arkadaşı varsa yanında değmeyin keyfine... Florya Akvaryum gezisi muhteşem bir sürpriz oldu kızlara!

Yazının başında belirteyim, sizin için de 23.Ocak tarihine kadar geçerli % 20 indirim fırsatı için aşağıda gördüğünüz indirim kuponunu yazdırıp gişeye gitmeniz yeterli.

İstanbul Akvaryum
İstanbul Akvaryum Florya
Eğer daha önce başka bir özel akvaryum gezdiyseniz unutun onları diyeceğim, neden mi?
Çünkü İstanbul akvaryum Florya daha önce gördüklerinize benzemiyor...
Havadar, geniş, ferah, güzel dekorasyon, zengin balık çeşitleri ve temalı gezi alanları ile size daha öncekileri unutturmak için hazırlanmış sanki. İstanbul Akvaryum'daki tüm canlılar, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürüyorlarmış. 

Nerede?
Florya Aqua avm yanında, ulaşımı da çok kolay. Mesela biz Yeniköy'den Florya'ya neredeyse 40 dakikada ulaştık. Florya Aqua avm yanında. Florya sahilinde. 
İstanbul akvaryum nerede
Girişte sizi İstanbul boğazı karşılıyor. Sonrasında Yerebatan Sarnıcı ve dev kaplumbağa... Temalandırılmış 16 farklı gezi alanı bulunuyor, bir de bin metrekarelik yağmur ormanları.
Karadeniz, Marmara, Çanakkale Boğazı, Ege, Suveyş Kanalı, Panama Kanalı, Kızıldeniz, Cebelitarık Boğazı, Atlantik, Pasifik ve küresel ısınma bölümleri ilk aklıma gelenler. 
haftasonu gezi
Neler öğrendik? 
Akvaryumun en büyük tankı olan ana tank içindeki Limon Köpekbalığı akvaryumun en büyük canlısı... Ortalama ömrü 25 yıl olan Limon Köpekbalıkları bu süre boyunca ne dinlenir ne de uyurlarmış. Çünkü bu canlılar yüzdükçe solungaçları sudaki oksijeni vücutlarına geçirebilir, durdukları zaman solungaçları bu işlevi yerine getiremez ve oksijensiz kalıp hayatlarını kaybederlermiş. 
Akvaryum'da bol bol görebildiğimiz Orfozlar da cinsiyet değiştirip, hayatlarının bir döneminde erkek ya da dişi olabiliyorlarmış.
Kızlar bayıldı balıkları izlemeye. Badem, Beril ve Aslı hayranlıkla balıkları izlerken:
Bu kadar çok bölüm arasında güzel dinlenme mekanlarını da unutmamışlar. Bir ara çocuklar acıktık dediklerinde - ki bunu duyduğumuzda biz de çok şaşırdık, alışık değiliz:) - hemen bir kafeteryada bir şeyler atıştırdık.
Yoğun bir gün ve bir sürü koşturmaca yaşasak da sevgili Alev ile poz vermekten de geri kalmadık. Bizim için de çocuklar için de harika bir deneyimdi. Bu güzel geziyi kolay kolay unutamayacaklar sanırım.



Korku filmlerinden tanıdığımız meşhur köpek balıkları, vatozlar, piranalar ve daha birçok değişik kara ve deniz canlısını bir arada görebileceğiniz tek yer olan İstanbul Akvaryum’u gezme fırsatını kesinlikle kaçırmayın!

İstanbul Akvaryum'da gezi dışında sizi bekleyen neler var bakalım;
5D sinema keyfi
Heyecan dolu kasırga simulatörü 
benim için biraz ürkütücü olan aynalı labirent
ve en heyecanlısı köpek balıklarıyla dalış...
30 dakikalık dalış sonrası Akvaryum Dalış Sertifikanızı da almayı unutmayın!




8 yorum:

  1. Keremde forum avmdeki gezmişti. Hala anlatıp durur. Bade için değişiliklik olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Eee süper şimdi biz %20 indirimli mi gideceğiz akvaryuma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) indirim kuponu 23 ocak 2015 e kadar geçerli, iyi eğlenceler :)

      Sil
  3. bende gitmiştim oraya 2011 de ama :) dün de forum istanbul akvaryum'a gitmiştik.. haklısın vallaha dedim ki eşime floryadaki daha güzeldi.. oraya da gideriz yeniden dedi bakalım :)
    bu arada çok güzelsiniz :)

    YanıtlaSil
  4. merhaba %20 indirim kuponunun çıktısını bu sayfadaki resmin çıktısını alarakmı kullanacağız.

    YanıtlaSil
  5. 23 ocak tarihine kadar geçerli idi

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..