19 Ocak 2015 Pazartesi

Pınar Küpetto'lu Tarifler


 

Pınar Küpetto, kahvaltının yanı sıra sucuğun yakıştığı tüm yemekler için
pratik kullanım ve maksimum lezzet fırsatı sunuyor.

sucuklu tarifler


Gerçekten benim aklıma gelmişti diyebileceğim bir ürün olmuş Küpetto!!!
Neden mi? Böreklere ve kuru fasulyeye sucuk eklerken hep küp küp doğrarım. Markette rendelenmiş kaşar peyniri satıldığını gördüğümde de aynı sevinci yaşamıştım :) 
Bir de patatesli yumurta pişirirken sucukları yine minik küpler olarak eklerim. Deneyin, farkı göreceksiniz. 

Dünyanın en pratik sucuğu Küpetto, kahvaltıdan kuru fasulyeye, menemenden pizzaya kadar farklı öğünlerde tüketilen lezzetlere kolaylık katmak için üretildi. 
Yemeklerde kullanım için ideal büyüklükte doğranmış Pınar Küpetto, %100 dana eti, baskın baharat profili ve 120 gr’lık paketiyle sucuğun yakıştığı tüm yemeklere lezzet katıyor.

Şimdi sizinle Pınar Küpettolu Beğendi tarifini paylaşacağım.

Malzemeler
2 paket Pınar Küpetto
1 kg patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan (küp doğranmış)
2 diş sarımsak (küp doğranmış)
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet domates (rendelenmiş)
1 çay kaşığı muskat rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Patlıcanları ateşte közleyin ve ayıklayın. Ayıkladığınız patlıcanları limonlu suda bekletin. Daha sonra sudan çıkartıp bir tahta üzerinde kıyın. Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ve unu hafifçe kavurun. Üstüne sütü ekleyin. Patlıcanları ilave edin. Ezerek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir tencerede soğanı ve sarımsağı  zeytinyağı ile kavurun. Pınar Küpetto'ları ilave edin ve soteleyin. Rendelenmiş domatesi ilave edin. 4-5 dakika pişirin. Hazırladığınız beğendiye tuz ve muskat rendesi ekleyin. Beğendiyi servis tabağına alın ve ortasını kaşık ile açın.  Domates soslu Pınar Küpetto'ları  yerleştirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...






6 yorum:

  1. Tarif güzel. Patlıcanın girdiği heryer güzel hele de közlenmişse. Elinize ve emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Nam nam... Ellerine sağlık canım. Malzemeler güzel olunca bir de emek sonuç süper oluyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Canım seni tanımak çok güzel blog çok güzel sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Lezzetli tarifler ve pınar olunca çok güzel. emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. vallahi buradan öğrendim bu ürünü markette de görmedim :) çok hoş süper fikir denemek lazım

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..