30 Ekim 2015 Cuma

Jurassic Land Gezimiz

Geçtiğimiz haftalarda ailecek Jurassic Land Forum İstanbul'da idik. Konum olarak bize çok yakın olan Forum İstanbul'da Jurassic Land olduğunu biliyorduk ama daha önce gitmek kısmet olmamıştı. Başka blogger anneler ve aileleriyle gezmek de ayrıca keyifli oldu.


Yıllar yıllar öncesinden Jurassic Park filmini izlemeye giderken yaşadığım heyecanı hatırlıyorum da... Ne büyük heyecandı değil mi o filmi izlemek, yaşıtlarım hatırlayacaktır!!!

Gezi öncesinde Jurassic Cafe'de biraz sohbet ettik. Avrupa'nın 10. Türkiye'nin ise en büyük dinozor temalı parkı olan Jurassic Land 10.000 metrekare alan üzerine kurulu! 


Bir senaryosu da var Jurassic Land'in:

Forum İstanbul'un inşaatı sırasında bulunan dinozor fosilleri uzmanların dikkatini çekiyor ve araştırmalar başlıyor... Araştırmalarla Marmara Denizi derinliklerinde yepyeni bir dünya keşfediliyor ve hikaye başlıyor...
4 boyutlu 6 efektli sinema ile tura başlıyoruz. Ben bu sinemaya hamileliğim nedeniyle katılmadım. Küçük çocuklar yada fazla heyecandan hoşlanmayanlar için önce kısa bir gösterim yapıyorlar, izlemek istemeyenler ve tedirgin olanlar filmden çıkıyor. Bizim baba kız filmi izledi. Sevmişler.
Rehberimiz eşliğinde müze turumuz başladı. Neredeyse tamamı hareketli 70 dinozoru özellikleriyle bize anlattı. Biz bu dinozorlara çok güldük. Onların en düşük zeka seviyesine sahip olan dinozor olduğunu, uyumadıklarını, oturmadıklarını söyledi rehber. bunları söylerken birden burunlarından su fışkırınca biz de epey güldük :)
Gösteri alanındaki parkta eğlendik. Gösteride ise Jurassic Land'in senaryosu anlatılıyor. son olarak da maskot eşliğinde dans ediyor çocuklar. Dans videomuzu buradan izleyebilirsiniz. 
Bu arada biz de anneler ile Jurassic Land parti alanında biraz dinlendik. Bu alanda çeşitli organizasyonlar yapılıyormuş. Dilerseniz Jurassic Cafe'yi de seçebiliyorsunuz.



Son olarak 29.Ekim.2015 - 30.Kasım.2015 tarihleri arasında tek giriş ücreti 25 TL olduğunu söylemek isterim. Hem eğlenceli hem de öğretici bu geziden biz hoşlandık....






6 yorum:

  1. Ankara da hareket eden dinazorları izlerken kerem nasıl olurda bunlar karıncaları ezmeden yürüyor demişti. BAceciğim çok eğlenmiştir.

    YanıtlaSil
  2. Çok eğlenceli görünüyor. İstanbul'a geldiğimizde oğlumu da getirmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Beril'e bu konuda teklifte bulunuyorum bazen ama yanaşmıyor biraz çekiniyor sanırım:)))

    YanıtlaSil
  4. harikaymış, tam benlik :)

    YanıtlaSil
  5. fotoğraflar cok eğlenceli

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..