25 Nisan 2014 Cuma

Emirgan Korusunda Lale Festivali

İstanbul'un nadide güzel korularından Emirgan Korusu yılın nisan ayında harika bir festivale ev sahipliği yapıyor. Nisan ayı boyunca Lale festivali devam ediyor. Eğer hala laleleri görmeye gitmediyseniz acele edin derim, yada sayfamın devamında lale resimlerine göz atmanızı öneririm.


Emirgan - İstinye arasında boğazın kıyısında yer alan koruya nisan ayı içinde gidecekseniz kalabalığı ve trafiği göze almanız gerekir. Biz cumartesi sabahı 9 sularında gitmemize rağmen koru içinde otopark trafiğine takıldık. Sarı Köşk'te açık büfe kahvaltı yapabilir yada kırlarda bulunan masalarda kendi kahvaltınızı hazırlayarak piknik yapabilirsiniz. Lale festivali 2006 nisan ayından itibaren burada devam etmekte. Ben küçükken ailemle geldiğimde ağaçlarda rahatlıkla sincapları görebiliyordum. Şimdi de sincapları görenler varmış ama ben bu sefer rastlayamadım. Düğün ve nişan çekimleri olduğu için parkın muhtelif alanlarından gelinler görme olasılığınız çok daha yüksek :)
Göleti, köşkleri, güzel çiçekleri ve en önemlisi de yeşili ve manzarası ile gidilmesi, görülmesi, gezilmesi gereken mekanlardan birisidir. 










işte bu da benim çiçeğim


bademlebuduk

4 yorum:

  1. En güzeli sizin çiçeğiniz :)

    YanıtlaSil
  2. İstanbul özlemimi gideriyorsun;)) çok teşekkürler... Çok güzel fotoğraflar olmuş....

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel. Gülhane parkında da baya lale vardı ve o parkı da çok begenmistim. Ama burada doğa da bir başka. Süper.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..