11 Haziran 2015 Perşembe

Denizli gezimiz

Bademlebuduk ailecek iş gezisine çıktı! Çocukla tatil yaptık çok ama çocukla iş seyahati bizim için bir ilkti. Ege'de İzmir ve Denizli seyahatimiz hakkında bir hatıra da burada, bademlebuduk.com'da olsun istedim. 


Nisan ayı bizim için seyahat dolu bir ay oldu. Çocukla iş seyahati yanında baba varsa kolay oluyor diyebilirim. Gün boyu çocukla vakit geçirmek, geceleri beraber uyuyor olabilmek tüm zorluklarına katlanmayı öyle çok kolaylaştırıyor ki... Hava şartları da uygun olduğundan çok sıkıntı yaşamadık çok şükür. 
Denizli seyahatimizde ilk durağımız Pamukkale! antik şehri de dolaşarak bembeyaz pamukların arasına doğru yol aldık. Pamukkale travertenleri yılın belli dönemlerinde kapalı oluyormuş, şansımıza açık olduğu tarihe denk geldik. Travertenlerin tamamı olmasa da bir bölümü açıktı. Badem, pamukların üzerinde yürümek için heyecanlıydı. Önce çekindi, su mu / pamuk mu anlamadı :) Yaklaştıkça suyu gördü ve çok eğlendi. 



Denizli'de ne yenir, nerede yenir sorularımızın cevabını bulduk. Denizli'de Kebapçı Enver'de yemeden gitmeyin dediler. İstanbul Eminönü/Tahtakale benzeri bir Denizli semti Bayramyeri'nde küçük bir mekan. Kebapçı Enver'e öğleden sonra saat 16 da gittiğimiz için kebap bitmiş maalesef, ilk gün yiyemedik Denizli Tandır kebabı... Ertesi gün öğlen saatinde gittik. Masamız servise hazırlanırken önce domates, salatalık, soğan söğüş geldi. Çatal alabilir miyiz sorumun cevabını: Biz çatal kaşık servis etmiyoruz, elle yiyorsunuz olarak aldık. Ardından tandır kebaplarımız geldi. Elle, pideyle derken keyifle yedik, Denizli'nin meşhur acı biberi de yanında...
İlk gün Kebapçı Enver'de yiyemeyince biz de Denizli'nin meşhur pidelerini tatmıştık. Şehrin neredeyse her semtinde bulunan pideciler arasında bize en çok tavsiye edileni Elmalı Pide idi. Elmalı Pide'de farklı pide çeşitlerinden sipariş verdik, hepsi de çok lezzetliydi. Tatlı olarak da tahinli-ballı-cevizli pide bulunuyor menüde!
Neyse ki Denizli seyahatimiz iki günlüktü yoksa pidelerle beşer kg fazla ile dönecektik İstanbul'a :)

Şirince Nisan/2015 gezimizi okudunuz mu?







8 yorum:

  1. denizli görmediğim bir yer seneye planlarım arasında

    YanıtlaSil
  2. çok merak ediyorum Pamukkaleyi Kerem de kesin pamuk zanneder. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gitmeden kontrol etmekte fayda var, açık sezon mu diye

      Sil
  3. Yıllar önce gitmiştim Denizli'ye, o zaman ki şartlarda ne doğru dürüst fotoğrafım var ne aklımda bir şey kalmış. Fotoğraflarını görünce yeniden gitmek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoğraflar olmasa unutacağız her yeri zaten...
      Akıllı telefonlar çıktı da rahatladık :)

      Sil
  4. Hem iş hem tatil güzel bir seyahat olmuş.Pamukkale çok görmek istediğim yerlerden biri.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..