25 Haziran 2015 Perşembe

Gaziantep’te nerede ne yemeli?


Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden olan Gaziantep, tarihi, kültürü ve sıcak atmosferiyle gerçekten görülmeye değer bir yer. Bedestenleri, kalesi, çarşısı ve daha birçok güzelliğiyle insanı cezbeden şehir, nefis lezzetleriyle de adından söz ettiriyor. Bu güzelliği yakından görmek ve enfes lezzetleri yerinde tatmak istiyorsanız, Gaziantep’e tatil planlayabilirsiniz. Şehre en rahat uçakla ulaşabilirsiniz. Gaziantep’e ucuz uçak bileti için erkenden biletinizi almanızda fayda var.

Biletinizi aldıktan sonra kısa süreli bir yolculuğun ardından Gaziantep’in nefis lezzetlerine bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Sizler için şehrin yöresel tatlarını ve lezzet duraklarını bir araya getirdik. Gaziantep, meşhur kebapları, enfes Antep baklavası, katmeri ve daha birçok lezzetiyle damak düşkünlerinin bir numaralı durağı.
Türkiye’nin en zengin mutfakları arasında yer alan Gaziantep Mutfağı, yöresel lezzetleri ve nefis tatlılarıyla dünya çapında bir üne sahip. Gaziantep denilince ilk akla gelen enfes kebapları oluyor. Kazan kebabı, sarımsak kebabı, soğan kebabı, Cağırtlak kebabı bunlar arasında en bilinenleri. Soğan yahnisi, ekşili ufak köfte, et paçası, yoğurtlu yuvarlama, yoğurtlu patates de şehre özgü tatlar arasında. Ayrıca baklava, burma kadayıf, Antep fıstığı tatlısı gibi şerbetli tatlılar ise tatlı severlerin olmazsa olmazlarından.
Gaziantep lezzetleri denilince katmerden bahsetmemek olmaz. Bol Antep fıstığıyla hazırlanan bu nefis tatlıyı sabahları sıcacık çay eşliğinde yemelisiniz.

Ayrıca Gaziantep’ in yöresel köy kahvaltılarını da atlamamak gerek. Kahvaltı menüsünde dikkatinizi çekecek bir diğer yiyecek ise kekiği andıran zahter adlı bitki. Kahvaltıda sıcacık ekmeğinizi önce zeytin yağına ardından da zahtere bandırdınız mı mideniz bayram eder. Ayrıca Gaziantep’te bolca tırnak pide fırını göreceksiniz. Sabah kahvaltısında tırnak pidesinin tadına mutlaka bakın.

Nerede yemeli?

Katmerci Zekeriya Usta: Gaziantep’e gitmişken katmer yemeden dönmek olmaz. Çarşıda adım başı katmerci bulabilirsiniz. Ancak ünlü Katmerci Zekeriya Usta’yı ilk sıraya alın.
Bayazhan Restoran: Gaziantep Mutfağı’nın yöresel lezzetlerinin tadını çıkaracağınız bir diğer durak ise Bayazhan Restoran. Bu restoran zengin ve leziz bir menüsüyle hem damaklara hem de gözlere hitap ediyor. Hemen yanında bir kent müzesi var. Tek bir bahçe içerisinde kafe, bar, fasıl, restoran bulabilirsiniz.
İmam Çağdaş: Gaziantep’e gittiğinizde mükellef bir ziyafet çekmek istiyorsanız, gitmeniz gereken adres İmam Çağdaş. Tarihi çarşı arasında bulunan bu mekan herkesin uğrak durağı. Burada yöresel Antep yemeklerinin en lezzetlisini bulabilirsiniz. Özellikle Gaziantep lahmacunu ve yuvalama yemeğini denemenizi öneririz. Bu iki lezzetin tadı damağınızda kalacak. Yemeğin üzerine bir Gaziantep Baklavası da nefis olur.
Tarihi Tahmis Kahvesi: Yemekten sonra nefis bir kahve içmek için soluğu Tarihi Tahmis Kahvesi’nde alın. 1670 yılından beri açık olan bu eski kahvede içtiğiniz Türk kahvesinin tadı bir başka olacak.
Nohut Dürüm: Gaziantep’e özgü nohut dürümü ise mutlaka tadın. Dürümcü Recep Usta ve Fiko Usta bu işin duayenlerinden.
Sahan Restaurant: Yöresel Gaziantep yemekleri ve nefis kebaplarıyla ünlü Sahan, Şehir merkezinde en çok tercih edilen mekanlardan biri. Güzel bir ziyafet çekmek istiyorsanız, burası tam size göre.

Bu yaz Gaziantep’e gitmeyi düşünüyorsanız, bu birbirinden güzel lezzet duraklarına uğramadan, buralardaki nefis lezzetlerin tadına varmadan gezinizi sonlandırmayın. Gaziantep’e gideceğiniz tarihi belirlediyseniz, bir an önce uçak biletinizi almanızda fayda var. Gaziantep’e uçak bileti almak için en uygun fiyatlı seçenekleri sunan Ucakbileti.com’u tercih edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. ben de gittiğimde bütün yemeklerine ve şehre bayılmıştım hele de katmer bir harikaydı.. :-))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;
    Siz kaç gün kalmıştınız seyahatinizde?Günübirlik gitmek yeterli oluyor mu? (Gezilecek yerler, alışveriş dahil)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz henüz gitmedik ama hafta sonu için düşünüyoruz

      Sil

Yorum yazan eller dert görmesin..