25 Haziran 2015 Perşembe

haydi sen de Bir Masal Uydur

''Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, hayal gücü ise her yere'' Albert Einstein

Hayal dünyanız ne kadar genişti çocukluğunuzda, hatırlıyor musunuz? 


Çocuklarla bol bol piknik yapmayı, doğa ile iç içe vakit geçirmeyi tercih ediyoruz. İstanbul şartlarında ne kadar mümkün olabiliyorsa her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Mesela bu aralar Maçka Parkı'na gidiyoruz. Çocuklar da gönüllerince vakit geçiriyorlar. Top oynuyorlar, tırmanıyorlar, mini piknikler yapıyorlar. Ayrı bir piknik örtüsü ile kendi özel alanlarını oluşturuyorlar.
kutu oyunu

Yine böyle bir piknik gününde Badem kızım, arkadaşı ve biz anneleri hep beraber bir oyun oynadık. Oyunun adı:

Bir Masal Uydur

7'den 77'ye herkesin oynayabileceği çok kolay bir kutu oyunu. 4 yaşından itibaren rahatlıkla oynanabilir. 

Hayal gücü ve yaratıcılığı destekleyen, dikkat toplamaya yardımcı bir oyun. 
Kutu içinde 55 adet resimli kart ile bir kum saati bulunuyor. 
Kum saatinin çevrilmesiyle oyuncu çektiği kartta gördüğü resimle ilgili bir masal uydurmaya başlıyor. Kum saatinde süre dolana kadar en az 5 en çok 10 kart kullanarak bir masal anlatıyor. Süre bitince sonraki oyuncu kart çekerek önceki oyuncunun anlattığı masalı takip eder şekilde anlatmaya devam ediyor. Bütün olarak birbiriyle bağlantılı bir masal en son kart ile uygun bir şekilde sonlandırılıyor.

Bizim masallar çoğunlukla bir varmış bir yokmuş, bir çocuk varmış ile başlıyor, çıkan kartlara göre şekilleniyor. Genelde konuşan hayvanlar, uçaktan inip hemen gemiye atlayıp evine giden çocuklar, prensesler ve çılgın olaylar var pek tabii :)

Akıllı Dükkan internet sitesinde daha çoooook seçenek var. Farklı ve bol seçenek ile seçme oyuncaklara ulaşabilirsiniz. Özellikle eğitici, zeka geliştirmeye yardımcı, yaratıcılığı ön plana çıkaran oyunları siz de beğeneceksiniz. 








4 yorum:

  1. Cocuklar icin harika ve hayalgucu icin cok yararli bir urunmus bayildim ;-)

    YanıtlaSil
  2. arda'da minikken kendi kendine masallar uydururdu bana da kendi ile ilgili uyarlama masal anlattırırdı çok zevkli oluyor bence hem de yaratıcı..

    YanıtlaSil
  3. Kutu oyunlarina bayiliyorum hem buyukler ve cocuklari bulusturuyor hemde cocuklari dusunmeye ve hayal gucunu zorlamaya tesvik ediyor ;)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..