21 Aralık 2015 Pazartesi

Kullandığım Çatlak Kremleri-3 : Bio-Oil

Gebeliğimin 7. ayı içindeyken şimdiye kadar kullandığım çatlak kremleri ve yağları hakkında bilgi vermeye devam ediyorum. Umarım anne adaylarına faydası olur.

Burada sırasıyla olan ve olacak markalar:
1- Palmer's (üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz)
2- Mustela (üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz)
3- Bio-Oil (okumaktasınız)

Bio-Oil yağı sadece hamileler için değil, kuru cilde sahip herkes için öneriliyor. Yara ve çatlak izleri üzerinde etkili olduğu da söyleniyor. Ben ürünü hamilelik dönemimde kulladım. Karın ve basen bölgesinde kullandığım Bio-Oil yağın nemlendirme özelliğinden memnun kaldım. 
Bio-Oil çatlak

Yağ formunda olduğu için cilt tarafından emildikten sonra tenin üzerini hemen kapatmamakta fayda var. Giysilere ve çamaşırlara bulaşabilir. Bulaşıp da leke yapmadı ancak tedbirli olmakta fayda var. Cilt tarafından emilmesini beklediğimizde daha etkili olduğunu düşünüyorum. Yağı sürüp atleti giyersek yağın büyük bir kısmı atlete geçiyor zaten :)
60 ml ambalajında kullandığım Bio-Oil Çatlaklar için Cilt Bakım Yağı'nın daha büyük bir ambalajı da varmış, İBS Anne Bebek Çocuk fuarında gördüm. 
Bio-Oil kullananlar
(Fotoğraf 11.Aralık.2015 26+1 hamilelik, İBS Fuar 2015)

Bio-Oil avantajları:
  • Çabuk emiliyor.
  • Uzun süre nemlendirme sağlıyor.
  • Kokusu hoş ve hafif.
  • Performansına göre fiyatı epey uygun. 
  • Gebe giyim mağazaları da dahil olmak üzere neredeyse tüm anne bebek mağazaları ve çoğu kozmetik markette bulabiliyorsunuz. 

Bio-Oil pompalı şişede olsa daha kullanışlı olabilir diye düşünüyorum. Vücudumu yağladığım ellerimle şişeyi tekrar tutma gerektiğinde ambalajı epey yağlı hale geliyor!

Gebeliğimin 4. ayında kullandığım Bio-Oil'den bir şişe de gebeliğin son ayında kullanmak üzere stok yaptım. 




3 yorum:

  1. var olan çatlaklarda da etkisi var deniliyordu ama ? güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle bir özelliği var, çok şükür bende şimdilik çatlak yok, o şekilde değerlendirmedim

      Sil
  2. Farmasi ayni sefa yagikremini deneyin derim ... krem formundadir. Yaglara gore daha kullanisli . Ayrica yanik izleri, ameliyat izleri, sivilce izleri, cilli gorunum gibi cilt kusurlarini da gideriyor.Yuz bolgesinde kullanimi dusunulurse kuru ciltler içindir. Yani yogun nemlendiricili ozellikte.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..