16 Aralık 2015 Çarşamba

Galata Kulesi'nde bir pazar

Kasım ayı içinde bir pazar günü sürpriz bir şekilde Galata Kulesi'ne gittik. Eşimin ''kızlar sizi sürpriz bir yere götüreceğim'' demesiyle hazırlandık anne kız. Nereye gideceğimizi bilmeden!

Benim İstanbul'da görmeyi en çok sevdiğim manzaralardan birinin içinde olan Galata Kulesi şehrin en özel yapılarından bir tanesi. 
Pazar sabahı Galata'da neler var neler yok derseniz youtube/bademlebuduk videomuzu izleyebilirsiniz.  
Biz kahvaltı etmeden çıktık evden. Kulenin altındaki simitçilerde simit peynir alabiliyorsunuz. Etraftaki mekanlarda kahvaltı da yapabilirsiniz. Biz kuleye çıkmayı tercih ettik. Çok uzun olmayan bir kuyruk bekleme süresinin ardından biletlerimizi aldık ve asansörle yukarı çıktık. Alt katta Galata Restaurant, üst katta ise Galata Kafeterya bulunuyor. Biz üst katta kafeteryayı tercih ettik, etrafı daha ferah diye düşündük. Osmanlı şerbeti gibi içecekleri tercih ettik, tavsiye ederiz.
Balkonda da dolaştık. Balkon hafif eğimli olduğundan ve biraz da fazla kalabalık olduğundan çocukla tur atmak için çok uygun değil. Manzarası ise süper!

Kuleden inişte merdivenleri kullandık. İyi ki de merdivenleri tercih etmişiz yoksa çok da bir özelliği olmayacaktı sanki bizim için... Merdivenlerde turist bir çift daha vardı, bazen onların fotoğraflarını çektik, onlar da bizim aile fotoğraflarımızı çekti. İşte o güne dair bazı fotoğraflar:



              

Kimi zaman yaşadığı şehirde bile turist olması iyi geliyor insana...
Kendime Not: Kasım.2015 Gebelikte 6. ayın içindeyiz





3 yorum:

  1. çok güzel manzara var ben de uzun zamandır gitmedim oralara..

    YanıtlaSil
  2. Galata Kulesi en sevdiğim yerlerden biri.Yalnız hiç merdivenle inmeyi düşünmemiştim bir kez daha gidersem deneyecem.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..