15 Temmuz 2014 Salı

Cookshop annekız gecesi

Cookshop bizim en sevdiğimiz cafe restaurantlardan. Magnolia zaten favori tatlımız. Bir de güzel yemekler ile enfes sunumlar olunca bizim sık tercih ettiğimiz mekanlardan biri olduğunu söylememe gerek var mı? Her gittiğimizde paylaşayım diyorum bir türlü kısmet olmuyordu. Bu hafta anne kız baş başa olduğumuzdan ve Badem hanım izin verdiğinden biraz fotoğraf alabildim. 
En son annekız gecemizde Cookshop tercih ettik. Yenilenen menüsünü görünce çok sevindim. Menü biraz da dergi gibi, Türkan Şoray ve birçok ünlünün biyografileri de bulunuyor. En iyi Cafe ve En iyi Servis ödüllerini aldığını da yeni menüden öğrendim.
Her zamanki gibi önce sıcak ekmeklerimiz baharatlı zeytin yağı ile geldi. Yanında limonatamızı söyledik. Cookshop'un taze ev yapımı limonatasına bayılıyorum. Bu sırada menüdeki yeni lezzetleri inceledim.
Badem hanım için limonata biraz ekşi gelse de o da gerçek limonata tadını seviyor. Zaten gazlı içecekler bize uzak, anne kız içmiyoruz. Normalde Cookshop'da Ugly Bird en sevdiğim yemeklerden biridir. Yenilenen menüde birçok yeni alternatif vardı. Ben de Kıbrıs Köftesi'ni tercih ettim. Badem hanım da çocuk menülerinden köfte menü tercih etti. Çocuk menüsünde pilav yerine ilave patates istemeyi de ihmal etmedi tabi ki. Kıbrıslı Köfte incecik lavaş arasında enfes hellim peyniri ile az baharatlı köfte dürüm. Üzerinde de fesleğen sos, altında domates sos... Yanında coleslaw salata ve patates.
Güzeller güzeli arkadaşım bademim yemek gelene kadar abilerin verdiği boyama kitabı ve boya kalemleri ile vakit geçirdi. 

Tatlı tercihimiz ise sanırım yazının en başından belli: Magnolia
Yenilenen menüde yepyeni magnolia çeşitlerini neredeyse hepsinden denemek istedim ama bir seçim yaptım. Oreolu magnolia 
Siz de benim gibi hem oreo sever hem de magnolia sever bir anneyseniz kızınıza da aynısından söylersiniz :)
Diğer yeni çeşitler ise şöyle; Nutellalı, Elmalı ve Tarçınlı Magnolia

magnolia

Bir anne kız gecesi daha böyle tatlı sona erdi.
Sevgiler...




1 yorum:

  1. ne güzel eğlenmişsiniz Keremle bizde mi başlasak canım ana-oğul gecelerine

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..