22 Temmuz 2014 Salı

hafif bir krep tarifi

Kolay ve garantili krep tarifim Sizinkiler yemek kitabından...
Ben çok sevmeme rağmen bir türlü krep kıvamını tutturamıyordum. Biraz bu tarifin biraz da kullandığım yağın etkisiyle artık başarılı oluyorum. 

Krep malzemelerim
1 bardak un
1 bardak süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
Çok az tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Krep tavasına dübör sprey yağdan uyguluyorum. Böylece az yağlı oluyor, yağ homojen dağılıyor ve tavanin her yeri yağlanmış oluyor. 
Bu sprey yağı kullanırken iki önemli püf noktası var. Çok iyi çalkalamak gerekiyor.  Ateşe doğru sıkmamak gerekiyor. Bu ayrıntıya dikkat ederek az yağlı krepler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kek kalıplarını ve fırın tepsilerini de yağlayabilirsiniz. 
Böyle bir kolaylık güzel doğrusu ...

Krep malzemelerini karıştırıp yağlı tavaya döküyor ve ters düz pişiriyoruz.  
Reçel ile peynir ile mis gibi oluyor. Biz Nar Gourmet mini reçeller ve zeytin ezmesi ile kombinledik.


Afiyet olsun


16 yorum:

  1. bu sprey yağ çok pratikmiş, denemek lazım =)

    YanıtlaSil
  2. Ben gelsem sen bana yapsan :)

    YanıtlaSil
  3. bende sprey şişeye sıvı yağ koyup
    börek filan yaparken yufkayı öyle yağlıyorum çok pratik oluyor
    senin kullandığını görmemiştim hiç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok iyi fikir! onu ben de denedim ama bunun yerini tutmuyor :))

      Sil
  4. Ellerine sağlık :)
    benim tarifimde şöyle 1 yumurta,1 bardak un, 1.5 bardak süt, az yağ, az tuz

    YanıtlaSil
  5. ay bildiğin ağzım sulandı :-)) o sprey yağı nereden aldın acaba ben bir türlü bulamadım acaba Macro'da falan varmıdır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tarifi sana ithaf ediyorum :))
      garden event hediyelerinden... calypso gıda

      Sil
  6. krebi bizim aile çook sever uzun zamndır yapmıyordum aklıma geldi gece sahura bugün krep yapayım :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..