Ben çok sevmeme rağmen bir türlü krep kıvamını tutturamıyordum. Biraz bu tarifin biraz da kullandığım yağın etkisiyle artık başarılı oluyorum.
Krep malzemelerim
1 bardak un
1 bardak süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
Çok az tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bu sprey yağı kullanırken iki önemli püf noktası var. Çok iyi çalkalamak gerekiyor. Ateşe doğru sıkmamak gerekiyor. Bu ayrıntıya dikkat ederek az yağlı krepler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kek kalıplarını ve fırın tepsilerini de yağlayabilirsiniz.
Böyle bir kolaylık güzel doğrusu ...
Krep malzemelerini karıştırıp yağlı tavaya döküyor ve ters düz pişiriyoruz.
Reçel ile peynir ile mis gibi oluyor. Biz Nar Gourmet mini reçeller ve zeytin ezmesi ile kombinledik.
Afiyet olsun
bu sprey yağ çok pratikmiş, denemek lazım =)
YanıtlaSilçok büyük kolaylık...
SilBi de eglenceli :)
YanıtlaSilevet nihalcim :))
SilBen gelsem sen bana yapsan :)
YanıtlaSilyaparım tabi yapmam mı :))
Sileline sağlık, bende çok severim krep :)
Silteşekkürler :)
Silbende sprey şişeye sıvı yağ koyup
YanıtlaSilbörek filan yaparken yufkayı öyle yağlıyorum çok pratik oluyor
senin kullandığını görmemiştim hiç
çok iyi fikir! onu ben de denedim ama bunun yerini tutmuyor :))
SilEllerine sağlık :)
YanıtlaSilbenim tarifimde şöyle 1 yumurta,1 bardak un, 1.5 bardak süt, az yağ, az tuz
bunu da deneyim o halde :))
Silteşekkürler...
ay bildiğin ağzım sulandı :-)) o sprey yağı nereden aldın acaba ben bir türlü bulamadım acaba Macro'da falan varmıdır..
YanıtlaSilbu tarifi sana ithaf ediyorum :))
Silgarden event hediyelerinden... calypso gıda
krebi bizim aile çook sever uzun zamndır yapmıyordum aklıma geldi gece sahura bugün krep yapayım :)
YanıtlaSilevet sahurda da güzel gider.
Sil