22 Ekim 2014 Çarşamba

Bardabas ile eğlence #12

Bardabas ile Eylül ayı kutusunda tema: Okul 

Tam da ihtiyacımız olan şey. Eylül ayının ikinci haftasından beri bizim evde gündem okul...  Okula alışma dönemi biter mi yazımda da yazmıştım, önerileriniz varsa beklerim...

Tatil dönüşü Bardabas okula hazırlık kutusu Bademi çok mutlu etti. Kutuyu açıp aktiviteleri yapmak için sabırsızlandı. Artık bizimle birlikte çevremiz de heyecanlanıyor, hangi aktiviteleri yapacağımızı merak ediyor.

En çok sevdiğimiz Okula Hazırlık kutusu aktivitesi şüphesiz Elma Reçeli yapmak oldu. Bizim komşular hummalı bir çalışma içinde, onlara ya yardım ediyor yada izliyoruz. Tam da zamanında gelen bu reçel aktivitesi bize çok iyi geldi. Badem kızım evimizin kış hazırlıklarını yaptı, ellerine sağlık.


Aslında biz önce ponpon boyama etkinliğini yapmıştık. Elma reçelimizi size önce göstermek istedik. Vazoyu kağıdımıza yapıştırdık, üzerini motiflerle süsledik. Ponpon boyamayı yaptık. Bademin sonbahar teması ile hazırladığı eser karşınızda:

Kolaj çalışmasını yaparken örneğe sadık kalmadık itiraf ediyorum :) Biz özgür anne kız...
Şekilleri tekrar etmek, dikdörtgen - kare - üçgen birlikte kullanarak kolaj yapmak bademin hoşuna gitti.

Kot kumaşı ile kaplayıp çeşitli materyaller ile süslediğimiz kalemlik ise Bademin çalışma masasının toplanmasına yardımcı oldu. Epey de sağlam oldu. İçine tıka basa kalem doldurmamıza rağmen deforme olmadı.

Son olarak kitaplarımızı okurken kaldığımız yeri kaybetmemek için şirin bir köşe tavşanı yaptık. Kendi el emeğimizle yaptığımız bu eşyaları kullanmak bademin de çok hoşuna gidiyor. Gülen tavşanımız kitaplarımızın yanında bizimle.

Bardabas Okula Hazırlık kutusunun kitabı Her Gün Bir Elma 
Elma reçeli yapınca elmaya da daha çok düşkün olduk. Kitapta tatil dönüşü Bardabas ise okula hazırlık yapan bir çocuğun hikayesi anlatılıyor. Bir reçel hazırlıyorlar öykü içinde. Yine kutu ile tam uyumlu bir kitap Bardabas'tan. 




Haftalık ders programı, kalem kutusu çanta hediyelerini de unutmamak lazım, Bardabas yine temaya uygun hediyeler göndermiş kutumuzun içinde. Tatil dönüşü, okula hazırlık dönemi için çok iyi oldu Bardabas. 






1 yorum:

  1. Maaşallah ne güzel etkinlikler yapıyorsunuz..
    sağlıkla..

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..