2 Ekim 2014 Perşembe

Oto koltuğu seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Geçtiğimiz günlerde yine faydalı ve önemli bilgilerle dolu bir davete katıldım.
Bu davetin ev sahibi ebebek idi. Oto koltuğu seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında keyifli bir sohbet oldu. 

Ülkemizde yakın zamanda zorunlu hale gelen oto koltuklarını tam kapasite ile kullanıyor muyuz?
Çocuklar ağladığı için genelde oto koltuğu süs gibi mi duruyor?
Oto koltuğu seçerken ebeveynlerin öncelikleri neler?
Oto koltuğunu nasıl yerleştirmeliyiz?


Bol bol soru ve bol bol cevap ile dolu dolu bir sohbetten benim aklımda kalanlar ise şöyle;
ebebek araç gereç kategori yöneticisi Hakan bey, oto koltuğu kullanımının trafik kazalarında çocuk ölüm oranını önemli ölçüde azalttığını vurgulayarak, anne ve babaların en önemli görevlerinden birisinin de, bu kazalarda bebek ve çocuklarının zarar görmesini önlemek veya en aza indirmek için, güvenlik önlemlerini arttırmak olduğunu söyledi. Oto koltuğunu doğru şekilde kullanmalı ve mutlaka emniyet kemerini olması gerektiği gibi takmalıyız.
Çocuklarımız maalesef zaman zaman huysuzluk yapıyor, emniyet kemeri canımı acıtıyor, rahatsız ediyor gibi bahanelerle kullanmak istemiyorlar. İşte bizim de sık sık yaşadığımız bu durum karşısında izlediğim kaza test deneme videolarından sonra kararlı bir duruş sergileyeceğim...

Elbette çocuğun boyuna, yaşına, kilosuna ve aracınıza uygun oto koltuğunu kullanmak da çok önemli. Oto çocuk koltuklarının ECER44/04 uygun olarak test edilmiş ve belgelendirilmiş olması gerektiğinin ve Avrupa Güvenlik Standardı’na (ECER sertifikası) uygun olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. 
ADAC oto koltuğu testlerinin çocuklar için olan videosunu izledik, gerçekten de kucağınızın daha güvenli olduğunu düşünüyorsanız bu videoları izlemenizi öneriyorum.



ebebek araç gereç kategori yöneticisi Hakan bey, bu kategorilere uygun olarak bize Recaro oto koltukları hakkında detaylı bilgi verdi. 
Recaro Formula1 resmi koltuk üreticisi firmanın ADAC test sonuçlarını bizimle paylaştı. Ağırlaştırılmış şartlardaki testlerde bile başarılı sonuçlar aldığını izledik. 
Sağ ve sol korumalar, ısıya ve ağırlığa duyarlı yapısıyla şekil alan özel sünger yapısı sayesinde kan dolaşımını hızlandırdığını ve yol boyunca oluşan uyuşmaların önüne geçtiğinden bahsetti. 


Evet bizim kız 15 - 20 dakikadan sonra sıkılıp -ne zaman geleceğiz anne- soruları ile huysuzlaşıyor. 
Önemli bir not da oto koltuğunu nereye yerleştireceğimiz hakkında;
Anneler, oto koltuğunu yerleştirmek için en uygun yer sürücünün tam arkası imiş. Sürücü (Allah korusun) bir kaza anında iç güdüsel olarak kendi bölümünü korumaya alacağından sürücünün arkasındaki koltuk daha güvenli hale geliyor.
Ben bugüne kadar hep daha kolay iletişim kurmak için sağ tarafı tercih ediyordum ama artık tercihim değişti.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..