10 Ekim 2014 Cuma

GoldMaster ile çocuklar için doğru internet

Geçtiğimiz haftalarda bir cumartesi günü GoldMaster'ın çocuklar için özel olarak geliştirdiği SmartPadKids'in tanıtım toplantısında bulundum. 

Her ne kadar çocukları internetten, tabletten uzak tutmaya çalışsak da maalesef günümüzde bu pek de kolay olmuyor, illa ki tablette oyun oynuyorlar. 


GoldMaster yetkilileri ürün kullanımı ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdiler. Klinik psikolog Şafak hanım da bize doğru internet uygulamaları ve çocuklarımızı nasıl ve neden korumamız gerektiğini anlattı. 
Bu konuda bir dizi seminer de düzenleyecek olan firmanın sosyal sorumluluk çalışmaları devam edecekmiş. 
Çocuklardan önce anne babalar güvenli internet konusunda bilinçlenmeli. 
SmartPad sayesinde güvenli internet filtresi  ile interneti kontrol altında tutabilirken, ebeveynlerin izin verdiği çocuk için uygun uygulamaları açık bırakabiliyorsunuz.
Üstelik dayanıklı kılıfı ile düşme, çarpma gibi kazalara karşı da çocuğunuzu ve tabletinizi koruyabiliyorsunuz.
Tablet tutkunu çocuklar için güzel bir çözüm olabilir bence. Üstelik fiyatı da 300 TL nin altında.

Bu keyifli söyleşiden Uzm. Klinik Psikolog Şafak Patavi Kılıç'ın sözleriyle son vermek istiyorum: "Yaygınlaşan internet kullanımı birçok kolaylık sağlarken ailelerin zihinlerinde “internet güvenli mi” sorusunu da beraberinde getiriyor. Olumsuz düşünce ve endişe ile bezeli duygularla interneti yaşamımızdan tamamen çıkarmak bizlere bilgiye ulaşma, güncel gelişmeleri takip etme, hızla değişen ve gelişen dünya standartlarını yakalama, etkinliklere kolay yolla ulaşma açısından zorluk getirecektir. Öte yandan uygun internet kullanımı yaşamımızı kolaylaştıracaktır” 


Çocuklarımıza interneti doğru kullanmayı öğretelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..