15 Ekim 2014 Çarşamba

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları

Hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat etmenin en güzel yolu şüphesiz havayolu. Ancak havayolunun ucuz bir ulaşım aracı olduğunu söylemek zor. Peki uygun fiyata uçmak, hesaplı bir uçak biletine sahip olmak mümkün değil mi? Tabi ki de mümkün. Sizin için ucuz uçak bileti bulmanın püf noktalarını bir araya getirdik.
Uçuş tarihinizi esnek tutun
Öncelikle uçak bileti ararken sadece seyahat etmeyi düşündüğünüz tarihe değil, o hafta içindeki diğer günlere de bakın. Haftanın diğer günlerinde daha uygun uçak biletine rastlayabilirsiniz. Bir  sakıncası yoksa daha erken gidebilir, ya da gidişinizi birkaç gün sonraya erteleyebilirsiniz. En ucuz uçak biletleri yılbaşı ve bayram harici kışındır.

Uygun uçuş saatlerini tercih edin
Uçuş saatlerinde esnek olmanızda yarar var. Kimse gecenin 2’si veya sabahın 6’sında uçmak istemez. Bu nedenle gece yarısı ile sabaha karşı kalkışlı uçak biletleri genelde daha hesaplıdır.

Biletinizi uygun fiyatlı günlerde alın
Haftaiçleri uçak biletleri genelde haftasonuna göre daha hesaplıdır. Pazartesi ve Cuma günleri ucuz uçak bileti bulmak çok zordur. Ucuza uçmak için en uygun günler Salı ve çarşambadır.

Biletinizi erkenden alın
Diğer bir önemli detay ise erken rezervasyon.İster yurt içi, ister yurt dışı olsun, birkaç gün önce aldığınız bilet ile aylar öncesinden aldığınız bilet arasında müthiş bir fark olacaktır. Çünkü havayolu firmaları, yalnızca sınırlı sayıdaki koltukları düşük fiyatla satarlar. Eğer tatilinizin tarihi belliyse birkaç ay önceden biletinizi alarak ulaşımı ucuza getirebilirsiniz.

Cumartesi günlerini tercih edin
Pazar günü gitmeyi düşündüğünüz bir yere cumartesiden giderek daha hesaplı bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava yolları hafta sonu da uçaklarının doluluğunu korumak için cumartesi uçuş fiyatlarını daha uyguna çeker.Pazar gecesi yerine Pazartesi sabahı dönüşü tercih ederek de daha hesaplı uçak biletine sahip olabilirsiniz.
 Gidiş-dönüş biletini birlikte alın
Tek yön yerine gidiş dönüş uçak bileti alarak daha hesaplı alışveriş yapmış olursunuz. Tek yön uçuş her zaman daha pahalı olacaktır. 
Aktarmasız uçuşlara göz atın
Seyahatlerinizde aktarmasız uçmayı tercih edin. Genelde aktarmasız uçuşların aktarmalılara göre daha hesaplı olduğu söylenir. Ancak tersi durumlarla da karşılaşmak mümkün, bunun için mutlaka kıyaslama yapın.

Hava yolu firmalarının fiyatlarını takip edin
Her zaman gitmeyi arzuladığınız veya sürekli gidip geldiğiniz bir yer varsa, haftada ya da ayda bir belirli aralıklarla uçak bileti fiyatlarını kontrol edin. Böylece havayolu firmalarının ara sıra yaptığı promosyonlardan haberdar olup ucuz fiyata uçma şansını yakalayabilirsiniz.

Farklı Havayollarından Tek Yön Bilet bakın
Genellikle gidiş-dönüş bileti almak ucuz olsa da farklı havayolu firmalarından tek yön gidiş ve dönüş almak bazen daha uyguna gelebilir. Uçak bileti arama uygulamalarından yararlanarak farklı firmaların aynı gündeki uçuş fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Uygun fiyata uçak bileti bulabilmek için Atlasjet, THY, Pegasus, Onurair, Sunexpress gibi farklı bir çok havayoluna ait bilet fiyatlarını karşılaştırıp, dilediğiniz bileti anında satın alabileceğiniz ucakbileti.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Çok faydalandım,paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler çok faydalı oldu

    YanıtlaSil
  3. Ve birde eğer arama yaparken internet geçmişinizi temizler iseniz, daha ucuz fiyatlar karşınıza çıkacaktır diye duymuştum :)

    http://yeserenyaprak.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..