14 Ekim 2014 Salı

Bademlebuduk Tokat Mutfağı Günleri 34 Restaurant'ta

13 Ekim Pazartesi akşamı lezzetli mi lezzetli bir davette bulundum. Grand Hyatt Otel Taksim 

34 Restaurant'ta Tokat Günleri Mutfağı lezzetlerini tattık.


34 Restaurant Hyatt Otel'in yeni restaurantlarından biri. Ortada bulunan açık mutfağı, solda bulunan yerli ve yabancı peynirlerin sergilendiği şarküteri köşesi, nefis kebapların hazırlandığı smoke house bölümü ve elbette lezzetli tatlılar için pastane köşesi Executive Şef Fabio Brambilla ve diğer şeflerin maharetli elleriyle tamamlanıyor.

hyatt otel

Food Under the Sun konseptli 34 Restaurant'ta Şef Fabio'nun da lezzetli son dokunuşu ile yöresel tatlar ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
Daha önce Hatay Günleri de yapılan 34 Restaurant'ta 21-31 Ekim 2014 tarihlerinde Tokat Günleri kapsamında yöresel Tokat yemekleri menüde yer alacak.
Tarihi bir medeniyetler harmanı olan Tokat, 
Hitit, Antik Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze kadar çok farklı medeniyetlerin ve halkların yerleşim yeri olma özelliği taşıyor. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Tokat’tan geçerken bağlarını, bahçelerini, ovalarını da anlatmış. Anlatırken de ne kadar bereketli bir gıda ambarı olduğunu notlarına eklemiş. 
Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu ve Tokat Ticaret Odası Başkanı Ahmet Arat’ın da  katıldığı davette Tokat’a has malzemeler, özel pişirme teknikleri ve araç gereçleri ile hazırlanan Tokat Kebabı, sıcak içilen bacaklı çorba, soğuk içilen buğday yarma çorba, bat, erikli yaprak sarma, kabak kabuğu kavurması, incikli keşkek, etli yaprak sarma, tatlılardan ise erik çili, leylek geliği ve yufka kesiği ikram edildi. 
Bu lezzetlerden erikli yaprak sarma çok hoşuma gitti. Ekşili tadı ve meşhur Tokat yaprağı lezzeti benim iştahımı açtı. 
Soğuk çorba ise zaten bizim yörede de yapılan ayran aşı da denilen yoğurtlu yarmalı nohutlu çorbamız Tokat usulü çok güzeldi. İçinde bizim kullandığımız büyük yarma yerine ince bulgur gibi bir yarma çeşidi vardı, bu da yöresel bir lezzet...
Tokat Kebabı ise muhteşem bir lezzet. Sayın Adnan Şahin bize tüm yemekler hakkında bilgi verirken Tokat Kebabı için yöresel pişirme teknikleri kullanıldığından da bahsetti. 
Tatlılardan erik çiri kaymak ile servis edildi, dolayısıyla muhteşem lezzetli idi. Leylek geliği içinde yoğun erik pekmezi ve ceviz içeriyor, mayhoş tadı ile hafif bir tatlı. Yufka kesiği de yağda kızartılıp şerbetleniyor ve cevizle servis ediliyor. 

İtalyan Executive Şef Fabio Tokat'ta da bulunarak bu lezzetlerin püf noktalarını yerinde öğrenmiş.

Yöresel lezzetleri seviyorsanız, Tokat Kebabını hala tatmadıysanız Hyatt Otel 34 Restaurant'ta 
21-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Tokat Mutfağı Günleri'ni kaçırmayın derim.
Bilgi ve rezervasyon için +90 212 368 1234 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..