17 Şubat 2016 Çarşamba

3. köprü inşaatı devam ederken

İstanbul için 3. köprü inşaatı çalışmaları devam ediyor. İnşaat başladığı zamanlarda Avrupa yakasında Garipçe Köyü yakınlarında çalışmalara bakmış, Garipçe'yi gezmiştik. O günden bugüne epey zaman geçmiş. Köprü çalışmaları yol almış. 

Geçtiğimiz haftalarda Poyrazköy'den 3. köprü inşaatını kontrol edelim dedik ve düştük yollara... 

poyrazköy sahil

Hamileliğimin 33. haftasında 3. köprü inşaatı önünde fotoğrafım olsun istedim. Badem kızım 6 yaşında fotoğrafını görsün istedim yıllar sonra köprü inşaatı önünde. Bu tür hatıralar çok hoşuma gidiyor. Allah ömür versin yıllar sonra bu fotoğraflara bakalım, bugünleri hatırlayalım.
3. köprü inşaatı
Şubat.2016 itibariyle köprünün birleşmesine 247 metre kalmış. Biraz daha bekleseydik çalışmalar neredeyse bitecekmiş. Gerek köprü, gerekse bağlantı yolları için yoğun bir çalışma var Poyrazköy'de.
3. köprü inşaatı

Bu arada Poyrazköy'de pek çok yeni mekan açılmış. Balık restaurantları, çay bahçeleri bizim gibi meraklılara hizmet veriyor. 
Bir sonraki 3. köprü ziyaretimiz üzerinden geçmek için olur inşallah...





3 yorum:

  1. yazık oldu olacak bu köprü sayesinde istanbul'a maalesef :-((

    YanıtlaSil
  2. Biz de Tarabya tarafından sıkça bakıyoruz bu köprüye.Az kalmış,iki ucu birleşmiş nerdeyse :)

    YanıtlaSil
  3. bir sure her gun kilyos'a gidip gelen, şimdilerde ise kilyos'ta ikamet eden biri olarak gün be gün şahit oluyoruz bağlantı yollarının inşaatına. insan hafızası çok garip. her gün geçtiğimiz yemyeşil ağaşlarla kaplı alanların katledilip önce kahverengi çorak toprağa dönüşmesini izledik, sonra da asfaltlanmasını. ama son zamanlarda aklımıza gelen şey ağaçlar değil, bugün acaba nasıl kötü bir yoldan geçeceğiz, aman tabelalara dikkat edelim, yolu değiştirmişler, aa bak dönüş var tabela koymamışlar sıkıntılarıyla geçiyor. ağaç katli oldu bitti, geri dönüşü yok. bari yolu çabuk bitirseler. ama duyduğuma göre köprünün açılışını yapacaklarmış bağlantı yolları olmadan. bizim yollar gene çamur, toz, toprak kalacak :(

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..