24 Şubat 2016 Çarşamba

doğum izninde hayat

32. haftayı doldurduğumda doğum iznine çıktım. İlk bebeğime hamileyken 36  haftaya kadar çalışmıştım. Hem de çoğunlukla direksiyon başında! Şimdi evde beni bekleyen bir kızım olduğu için ilk fırsatta doğum iznimi kulandım.


Sömestr tatilinin başlaması ile benim de iznim başlamış oldu. 22.01.2016 Cuma günü okullarda karneler dağıtılırken ben de doktordan doğum izni kağıdımı aldım. Üstelik ertesi gün de benim doğum günüm yani 23.Ocak
Ne demiş ünlü düşünür: Show must go on...
bademveannesi
Hızlı bir giriş yaptık sömestr tatiline! Tatilin ilk günü Discovery Museum İstanbul'da idik. Yazmıştık. İki haftalık tatilin ilk haftasında Baby Shower / Badem Abla Oluyor partimizi yaptık. Bol bol Legoland gezisi yaptık. 
geç kahvaltı
Anne kız geç kahvaltılar ve ev gezmeleri de oldu tabi, olmaz mı? Arkadaş ziyaretlerimize ağırlık verdik tatilin ikinci haftasında. Bazı günler evimize misafir geldi, bazen de biz gittik. 
doğum izninde hayat
Okullar açıldığında Bade de tatili dolu dolu geçirmişti. Onu okuldan almaya gitmek çok keyifliymiş. İlk hafta eve telaşla girdi hep ama ben çözemedim sebebini. Sonradan döküldü: ''Anne ben okuldayken oyuncaklarımla oynuyor musun'' diye sordu. Doğum iznine ayrılalı 4 hafta oldu ve o yine eve geldiğimizde soruyor: Puzzle falan yaptın mı anne ben yokken?
bademstyle
Anadolu yakasında arkadaşlarımıza bile gittik. O artık küçük bir kız değil, annesine arkadaş oldu bile! Doğum izninde hayat epey hızlı geçiyormuş açıkçası... Bir o kadar da keyifli.
blogger anneler
Sömestr tatilinde Köstebekgiller filmini de izlemeye gittik. Tamamen tesadüf orada da arkadaşlarla karşılaştık. Birbirimizden habersiz yan yana koltuklardan bilet almışız, bu da güzel bir hatıra oldu bize.
doğum izninde hayat

Doğum öncesi kızıma vakit ayırabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Çok şükür.






9 yorum:

  1. Doğumdan sonra daha da çok ona vakit ayırmanız gerek. Tahtından inmesin prenses:)) Ben 2 çocuğumda da doğum öncesi izni kullanamamıştım. Erken doğdukları için. Ayrıldım izne ertesi gün doğum yaptım.

    YanıtlaSil
  2. Çalışan anneler genelde doğum izni sonrası çalışmaya devam edemiyor. Sanırım bu tatlış ev hayatı daha çekici geliyor. En azından benim gibi yengeç burcu için hayalimsi bir şey :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel iyi dinlenmeceler, Bade ile de bol bol vakit geçirirsin :)

    YanıtlaSil
  4. iznini çok keyifli geçiyorsun ne güzel Elifcim :-))

    YanıtlaSil
  5. ayy ne tatlısınız maşallahhhh
    çalışan annelerin en büyük özlemi çocuğuyla kaliteli zaman geçirmek
    işten eve gel, etrafı topla yemek ödev uyu, sabah kahvaltı biz işe o okula
    her dakikanızın tadını çıkarın...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Elif'cim bu günlerin kıymetini bil diyorum :) Allah sağlıkla oğlunu kucağına almayı nasip etsin,sonrasında zaten yazacaksın kardeş kavgalarını,kıskançlıkları ben yaşadım ve yaşıyorum,yaşamayacak hiç bir aile de yok onu biliyorum.Rabbim kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  7. Çok tatlısınız maşallahhh ♥ Allah bebişi de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Bu arada tatil gibisi yok :)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel tadini çikarin bu günlerin :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..