1 Şubat 2016 Pazartesi

hamilelikte 29. hafta ve 32. hafta

İkinci bebek için son çeyrekteyiz. Son 10 haftanın içinde ağırlık artıyor. Hareketler kısıtlanıyor. Anne adayı belki de sabırsızlanmaya başlıyor.

Hamileliğimin son aylarında kızımla vakit geçirmek, evdeki hazırlıkları yapabilmek ve bunlar arasında fırsatım olursa dinlenebilmek için 32. hafta itibariyle doğum iznine ayrıldım.
Hayat zaten hızlı ilerliyor. Hem anne hem hamile hem de çalışıyorsanız çok daha hızlı...
Biraz bazı şeyleri yavaşlatmaya çalıştım. Önümüzde iki haftalık sömestr tatili var. Bir de partimizin hazırlıkları tabi ki... Çok yakında detaylarıyla burada olacak inşallah, takipte kalın...

30. hafta ile hacmi artan karnım ve ben iyiyiz diyelim, iyi olalım. Sırt ağrıları devam ederken karnımın üst kısmında başlayan ağrılarla tanıştık bu haftalarda. Doktor kontrolümde büyüyen karnımın diyaframı sıkıştırdığını öğrendim.

Bu ay çok daha sık tuvalet ihtiyacı duyuyorsunuz. Gece gündüz fark etmiyor. Yatmadan 1-2 saat önce sıvı almayı bırakmaya çalışıyorum.
Yan yatmak bu dönemde daha da önemli oluyormuş, doktorum uyardı. Sırt üstü yatmamalı, sırt yada bel bölgesini yastıkla desteklemeli.
Mide yanması için epey mücadele veriyorum. İlaç önerebilirim dedi doktorum ama ben dikkat etmeyi tercih ettim. Mesela yağlı şeyler, susamlı simit yediğimde mide yanması oluyor. Az ve sık yemeye çalışıyorum. Yatarken artıyor genelde mide yanması, o zaman da yudum yudum süt içiyorum.
Bebeğin hareketleri artıyor 30. haftalarda. Hareketlerin gücü de artıyor doğal olarak. Dışarıdan rahatlıkla görülüyor hareketler.
Bebeğin pozisyonu da değişebilir. Bizimki 30. haftada baş aşağı döndü! Badem kızım 40 haftaya kadar dönmemişti.
Bebeğimin tepkileri de değişiyor artık. Araç kullanırken müzik açtığımda sanki dans ediyor gibi hareketleniyor. Ablasının ve babasının sesine tepki veriyor.
Bölünen uykular devam ediyor. Gece ansızın uyanıyorum ve oldukça dinç bir halde oluyorum. Çok hareket ediyor bebeğim neredeyse bir saatten fazla uyanık kalıyor sonra tekrar uyuyorum.

Sabırsızlık giderek artıyor ama daha vakit var...
Zamanında ve sağlıkla gelsin inşallah...




3 yorum:

  1. ah benim bebem de erkenden dönmüştü ve kafasıyla mesaneye baskı yapıyordu tuvaletten çıkamıyordum ve feci şişmiştim sen harika görünüyorsun valla :-)))

    YanıtlaSil
  2. Amin canım zamanında sağlıkla gelsin :)

    YanıtlaSil
  3. Hem en güzel hemde en sabırsız zamanları hamileliğin.Bu özel zamanın keyfini çıkarmalı bence :))

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..