35 yıl önce güvene dayalı Reis Gıda’yı kurdu, markanın temellerini attı
Reis
Gıda’nın temellerini, 1981 yılında sadece güvene dayalı sermaye ile attığını
anlatan Mehmet Reis, şunları söyledi:
“Kastamonu
İneboluluyum. Babam balıkçı idi ve küçük yaşlardan itibaren babama yardım
ettim. Ardından, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. O yıllarda
babam vefat ettiği için çalışmam gerekiyordu ve Unkapanı’nda pirinç ticareti
yapan bir firmada çalışmaya başladım. 1981 yılında sadece güvene dayalı sermaye
ile Reis Ticareti kurarak iş hayatına atıldım. 1993’de Reis Tarımsal Ürünler
San. Tic. AŞ’yi kurdum. 2000 yılında, Taşköprü sarımsağının nehirlere
dökülmesinin önüne geçmek için, Taşköprü’de Türkiye’nin ilk sarımsak işletme
tesisini açtım. Birçok sivil toplum örgütünde başkanlık ve yöneticilik yaptım.
İnebolulu iş adamlarıyla birlikte Yakamoz Tatil Köyü’nü kurduk, başarıya ulaştı
ve ardından yönetimi devrettim. İş hayatına “ya farklılaşacaksın, ya markalaşacaksın”
diyerek yola çıktım. O yıllarda bana ‘-mercimeğin, nohuttun, pirincin,
fasulyenin markası mı olur?’ diyorlardı. Bugün geldiğimiz noktada ben bu
yolculukta; hem farklılaştım, hem 22 ülkeye ihracat yaparak ülkemizin kuru gıdada
ihracatının ve global pazarlarda markalaşmasının önünü açtım. Özetle, her zaman
ilkleri yapmayı sevdim ve seviyorum. Örneğin, 1990’lı yıllar enflasyon
rakamlarının yıllık %110-120’leri bulduğu yıllardı. ‘Enflasyonla mücadele
sadece hükümetlerin değil, işadamlarının da sorumluluğundadır’ diyerek
ülkemizde ilk kez sabit fiyat uygulamasını başlattım ve o yıllardan itibaren
sektörün Don Kişot’u olarak anıldım. Bir
başka örnek verirsek, Avrupa
Birliği’nin gıda hijyeni olarak benimsediği HACCP Yönetim Sistemi’ni, 2000
yılında sektörümüzde alan ilk marka olduk. Günümüze geldiğimizde 2015 yılı
itibariyle, İstanbul Esenyurt'ta 9 bin 500 m2 kapalı alanı olan
fabrikamızda üretim yapıyoruz. Bir aile şirketi olan Reis Gıda’yı, kızlarım Nilay
Reis Göktürk ve Işılay Reis Yorgun ile birlikte yönetiyoruz” şeklinde konuştu.
Hattuşaş mezarlarında, siyez bulguru izlerine rastlandığını hatırlatan Mehmet Reis, 10 bin yıl öncesinden genetiği hiç değiştirilmeyen siyez bulgurunun, Kastamonu’da üretiminin devam ettirilmesi noktasında desteklediğini ve bu tür tohumların Tohum Bankasında saklandığını söyledi.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk
Projelerimizi arttırarak sürdüreceğiz
Kurumsal
sosyal sorumluluk projelerinde ilklere imza atmaya devam edeceklerini ifade
eden Işılay Reis Yorgun, şunları söyledi:
“Ülkemizde
ve dünyamızda obezite sayısı, her geçen yıl artıyor. Reis olarak 2009 yılında
‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ sloganıyla başlattığımız obeziteyle
mücadele kampanyamızı, ‘Abur Cubur Olacağı Budur’ ile devam ettirdik. Kampanyada bir sonraki slogan “Abur
Cubura Karnımız Tok” oldu. 2015 yılındaki “Ev Yemeği Sofrada Hesap Ortada”
çalışmamız ile sağlıklı bir toplum için obeziteye karşı mücadelemizi
sürdürüyoruz. Aynı zamanda, Türk Kızılay’ının 144. yaşında, yurt içi ve yurt
dışı insani yardım operasyonlarına verdiğimiz desteklerden
dolayı, Reis Gıda’ya Altın Madalya ödülü takdim edildi. Toplumsal bir yara olan
sokak çocukları, sosyal hayata tutunma mücadelesi veren bedensel ve zihinsel
engelliler, kadın sığınma evleri, Çocuk Esirgeme Kurumları, Darülaceze,
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı gibi birçok projeye, maddi ve manevi destek
sağlamaya devam ediyoruz. Reis Ailesi olarak, kurumsal sosyal sorumluluk
anlayışıyla, toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarımızın üstünde tutarak; bunun
ülkemize olan borcumuzu ödemenin bir yolu olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.
Taşköprü sarımsağı iyi tarım
uygulamasıyla Yeşil Ekonomi Ödülü kazandırdı
16 yıl önce, Taşköprü Sarımsağı’nın nehirlere
dökülmesini önlemek için Kastamonu- Taşköprü’de Reis Sarmoni Sarımsak Tesisini
kurduklarını hatırlatan Mehmet Reis, Taşköprü Sarımsağının aslının bozulmadan
gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK, Kastamonu Üniversitesi ve çeşitli
üniversitelerle işbirliği yaparak, İyi Tarım Uygulamalarını çiftçilere
anlatmaya devam ettiklerini açıkladı. Yerli tohumla üretilen coğrafi işaretli
Taşköprü Sarımsağı Projesini, Metro Toptancı Market işbirliğiyle hayata geçiren
Reis Gıda, 2015 yılında Yeşil Ekonomi Ödülü’nü aldı.
Reis Gıda'yı kalitesinden ve sosyal sorumluluk projelerinden ötürü tebrik ederim.
Bencede en kalitelisi
YanıtlaSilBencede en kalitelisi
YanıtlaSilReis gıdanın ürünlerini beğenerek kullanıyorum.Yüreğine sağlık çok aydınlatıcı yazı olmuş sevgiler
YanıtlaSilben de ürünlerini kullanırım hep evde .. lezzetleri yerinde ...:-))
YanıtlaSil