12 Şubat 2016 Cuma

Hidiv Kasrı'nda Geleneksel Kahvaltı

Haftanın son gününde hala program yapmadınız mı? Hem de bu pazar sevgililer günü! Sevgililer gününün pazar gününe denk gelmesi pazar kahvaltısı planları için iyi bir fırsat olabilir...

Biz önceki hafta pazar günü sevgili Beyhan'ın davetiyle Hidiv Kasrı'nda Şef Şenol Özbay tarafından hazırlanan geleneksel Türk kahvaltısı buluşmasında idik. Ailenin bir arada olduğu her kahvaltı özeldir ama geleneksel lezzetler ve Hidiv Kasrı'nın büyülü atmosferiyle daha da özel oldu. 
Hidiv Kasrı'nda Geleneksel Kahvaltı
Bu keyifli organizasyonun ev sahipleri olan Beyhan'ın Mutfağı,Ubafoto ve Konuşan Kalem'in sohbetleriyle başladı kahvaltımız. 
Kahvaltıda favorilerim tabi ki kaşarlı gözleme ile fırınlanmış simitler oldu. Küçük parçalara bölünmüş simitlere barbekü sos ve kaşar peyniri eklenerek fırınlanmış. Lezzetini siz tahmin edin....
Kahvaltı sonrası Hidiv Kasrı'na çok kez gitmiş olmama rağmen hiç bilmediğim seyir kulesine çıktık. Üstelik tarihi bir asansör kullanarak! Manzara süperdi.
blogger anneler


blogger anneler
Seyir kulesi sonrasında tekrar masalarımıza döndüğümüzde kahve siparişlerimizi verdik. Kahvelerin yanında ikram edilen tahinli profiterol ise diyet bozduran cinsten, pek lezzetli idi. Eğer denemediyseniz tahinli profiterolu mutlaka denemenizi öneriyorum.
Hidiv Kasrı'nda kahvaltı

Peki siz bu pazar ne yapıyorsunuz?





5 yorum:

  1. orası bir seyir kulesimiydi ben de nereden çekilmiş bunlar bu kadar tepeden diye şaşmıştım .. kahvaltıya 10 numara 5 yıldız :-))

    YanıtlaSil
  2. Çok şahane bir yermiş, ilk fırsatta gitmek istiyorum ben de :)

    YanıtlaSil
  3. Hidiv Kasrina ilk gittiğimde ilk sevgililer gunumuzdu. Çok beğenmiştim

    YanıtlaSil
  4. Bana da çok yakın oysa ki...nasıl gitmemişim 😊

    Www.obiranne.net

    YanıtlaSil
  5. Çok severim Hidiv Kasrını, manzarasını. Orada o atmosfer de yemek yemek de çok güzel oluyor :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..