18 Şubat 2016 Perşembe

Bademlebuduk kaddin.com // anne blogger

Şubat.2016 itibariyle kaddin.com sitesinde anne bebek bölümünü yazıyorum. İlk yazım ise 27.Ocak.2016'da yaptığım Baby Shower partimiz hakkında tecrübelerimiz oldu. Bir anne ve aynı zamanda anne adayı olarak tecrübelerimi kaddin. com da paylaşıyor olacağım.

Baby Shower Partisi Nasıl Hazırlanır yazımı okudunuz mu?


Anneliğe giden yolda anne adayı çeşitli duygu karmaşalarından geçiyor. İlk aylar mide bulantıları ile başlayan hormonal değişiklikler doğum sonrası da devam ediyor. Hormonal değişikliklerden nasibini almış bir anne adayı olarak ben de çoğu zaman zorlandım hamilelik sürecinde, bazen de içim içime sığmadı... İşte böyle bir içim içime sığmaz günlerden birinde Baby Shower partisi yapmaya karar verdim.
Yurt dışında bu partiler anne adayının arkadaşları tarafından hamileliğin son aylarında sürpriz bir şekilde hazırlanıyor. Annenin ve bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak adına misafirlerden hediyeler geliyor. Anne de sevdikleriyle keyifli bir gün geçiriyor.
Türkiye'de ise anne adayı tarafından hazırlanıyor baby shower partileri. Amaç bebekli hayat öncesi arkadaşlarla keyifli bir gün geçirmek.
Doğum iznine ayrıldıktan bir hafta sonra yani 33. haftamda ben de bir baby shower partisi yapmak üzere 26. haftada çalışmalara başladım. Her şeyin kusursuz olması için çalıştım. İstediğim gibi, samimi bir baby shower partisi hazırladım. Size de faydası olur umuduyla deneyimlerimi ve dikkat ettiğim noktaları burada belirteceğim:

Baby Shower Parti Konsepti

Partimin konseptini belirlerken ikinci defa anne olduğumu dikkate aldım. Yani anne adayı olmamın yanında bir de tatlı kızım var. Kızım da abla oluyor, bu nedenle partimin konsepti daha çok kızımın üzerine kurulu olarak Badem Abla Oluyor Partisi oldu. Eğer sizin ilk bebeğiniz ise siz bebeği ön plana çıkarabilir, sevdiğiniz çizgi film kahramanlarından yada renklerden seçerek parti konseptinizi oluşturabilirsiniz.
en güzel baby shower

Ev mi, dış mekan mı?

Partinizin büyüklüğüne ve tabi bütçenize göre mekanınızı belirleyebilirsiniz. Aile arasında yada sadece arkadaşlarla küçük bir parti düşünüyorsanız ve eviniz de müsait ise ev partileri oldukça samimi olabilir. Benim davetli listem epey kalabalık ve evim yeterince büyük olmadığından farklı bir mekan arayışına girdim. En güzel davet mekanları olarak internette aramalar yaptım. Karşıma çıkan ''gökyüzünde baby shower'' konseptli Qubbe İstanbul'da karar kıldım. Qubbe İstanbul Steingenberger (eski Sheraton)  Maslak Otel'in 26. katında muhteşem İstanbul manzarasıyla pek çok davete ev sahipliği yapıyor.
Baby Shower Parti Konsepti

Davetli Listesi

Misafirlerinizi davet etmeden önce bir liste oluşturmanızda fayda var. Böylece mekan, ikramlar ve organizasyonun büyüklüğü hakkında ön bilginiz olmuş olur. Benim davetli listem epey kalabalıktı! Yaklaşık 100 kişi vardı listemde. Bu nedenle mekanda masa düzeni seçtim, ikramlarımı ona göre ayarladım ve hatta baby shower oyunları ile anı kartlarını da 100 adet yaptırdım. Davet ettiklerinizden gelen olumlu ve olumsuz cevapları bir listede muhafaza etmek mutlaka işinizi kolaylaştıracaktır.
en güzel baby shower partisi

Kostümler ve Detaylar 

Baby Shower partinizin konseptine uygun kostümler hazırlatabilirsiniz. Hamilelik döneminde kıyafet seçimi çok kolay olmuyor. Biz kendi partimizde anne kız takım giyinmeyi tercih ettik. Özel günlerde takım kombinler daha çok hoşumuza gidiyor. Hamilelik dönemi dışında bir daha giyme şansım olmaz diye düşünerek tütü üzerine yoğunlaştım. Hayal tül ile kat kat mor tütülerimizi siyah bluzler ile kombinledik. Mor tokalı ayakkabılarımız ve taçlarımız Papionella tarafından özel olarak tasarlandı. Uzun tütü etek fikri kızım Bade'nin çok hoşuna gitti.
Yine mor renklerinde hamile buketi de Baby Corner tarafından hazırlandı. Hamile buketi içindeki materyaller bebek body, önlüğü, çorabı gibi malzemelerden oluşuyor. Hem baby shower partilerinde hem de yeni doğan bebek hediyesi olarak harika bir fikir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
bademlebuduk baby shower


Şekerleme masası ve organizasyon

Bir baby shower partisinin olmazsa olmazı şekerleme masasıdır. Süsleme ve organizasyon için bir profesyonel ile çalışmayı tercih ettim. Tavsiye üzerine @naz_events Cansu hanım ile tanıştık. Şekerleme masamız ve diğer detaylarımız da yine mor renklerinde idi. Mor, gold renkleri ile dantel ve aynanın uyumunu yaşadık. Bez pastamız ise instagram/trhappygifts el emeği.
en güzel baby shower

Pasta ve ikramlar

Partilerin göz bebeği pastayı da mor ve gold renklerde düşündük. Şeker hamuru ile kaplı bir pasta yerine lezzetli cupcake ve kurabiyelerden bir kule şeklinde tasarlanan pastamız tatlimo tarafından hazırlandı. Şekerleme masamızın tam ortasına yerleştirdik.
cupcake pasta modelleri

Açık büfe börek, salata, kurabiye, kek çeşitlerinin yanı sıra zeytin yağlı yaprak sarması bile vardı menümüzde. Bir baby shower partisinde yemekten ziyade böyle çeşitler daha çok rağbet görüyor.
Baby Shower Partisi

Oyunlar ve hatıra kartları

Davetlilerden anne adayı ve bebek için hatıra kartları yazmasını istemek harika bir fikir. Eğer bir baby shower partisi yapmıyorsanız bile hastane odasında ve evinize doğum için gelen misafirlerden birkaç satır yazı isteyebilirsiniz. Yıllar sonra okumak gerçekten keyifli oluyor. Bade için böyle bir defter hazırlamıştım.
hatıra kartı

Baby Shower oyunlarından en çok tercih edileni bilin bakalım oyunu olabilir. Anne, bebek ve abla hakkında sorulan sorulara en çok doğru cevabı veren en iyi teyze olarak anneden güzel bir hediye kazanıyor.
Baby Shower Parti Konsepti
Davetlilerin masalarına bıraktığımız BERKE ismi için yazmalarını istediğimiz akrostiş şiir de çok ilgi gördü. Parti sonrasında şiirleri tekrar okumak çok keyifliydi. Elbette anı kutusunda saklandı.
Bir diğer baby shower oyunu olan kurdeleler ile annenin karın ölçüsünü tahmin etme oyunu için ben de hazırlanmıştım ancak telaşla unuttuk oynamayı.
akrostiş şiir baby shower

Fotoğraflar

Böyle büyük hazırlıklar yapıp emek harcadığınız bir partiden size geriye kalan fotoğraflar olacak. Bu nedenle bir profesyonel ile çalışmanızı tavsiye ederim. Biz bu özel günde @umudunkaresi ile çalıştık. Mükemmel kareler yakaladı. Hepsi birer hatıra bizim için.
en güzel Baby Shower Partisi

Hediyeler

Davetliler için hediye hazırlamak da ayrıca keyifli bir şey. Misafirlerime yaşayan bir hediye vermek istedim. Bu nedenle mini kaplarda @duguncicegi nden canlı çiçek hediye ettim. Misafirlerimin evlerinde, ofislerinde sevgiyle büyütecekleri mini çiçekleri çok sevdim.
yaşayan hediye

Tabi sadece çiçek değildi hediyelerimiz. Farklı firmalarda kozmetik, anne bebek ve anne çocuk ürünleri de vardı.
Baby Shower Parti Konsepti


Baby Shower partisi hazırlamak için siz de geç kalmış sayılmazsınız. Bebekli hayata başlamadan önce hamileliğinizin keyfini çıkaracağınız muhteşem bir gün organize ederek sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Unutulmayacak hatıralar arasına girecek bu özel gün için yine yakınlarınızdan destek alabilirsiniz.





4 yorum:

  1. her şey zevkle planlanmıştı Elifcim ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Mekandan ikramlara her şey özenle planlanmıştı.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. herşey çok güzel görünüyor siz de öyle :)

    YanıtlaSil
  4. Çok şık ve oldukça zarif planlanmış bir kutlama.. aslında diğer partilerden en özel farkı bence Bade'ye verdiğiniz değer ve konunun en merkezinde tutulmasını sağlanmanız, bu mevcut hamilelik ruh halinizde gözden kaçabilecek bir durum olabilirdi bu konuda sizi tebrik ediyorum :) sevgiler,

    1defnemasali.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..