27 Aralık 2014 Cumartesi

Möller’s Omega 3 Balık Yağı


Möller’s Omega 3 Norveç’in Atlantik kıyılarında yaşayan ve Omega 3 içeriği çok zengin bir balık olan yabani kuzey kutbu morina balığından elde edilmektedir. Doğal karışık meyve tadı ile çocukların beğenisini kazanan Möller’s Omega 3, dünyaca ünlü saygın bir kuruluş olan International Taste & Quality Institute tarafından lezzetli tadı ile ödüllendirilmiştir. 

Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir.
Temel Omega-3 yağ asitleri alfa-linolenik asit, eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA)’dır. Alfa-linoleik yağ asidi bitkisel kaynaklı olup dereotu, semizotu, tere gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunurken, hayvansal kaynaklı olan EPA ve DHA sadece derin deniz balıkları, bazı algler ve balık yağı gibi balık ürünlerinde bulunmaktadır.
ne kullanmalı
Vücudumuzda besinlerle alınan alfa-linoleik yağ asidinden EPA ve DHA dönüşümü olmakla beraber bu dönüşümün çocuklarda ve yaşlılarda yeterli olmaması nedeniyle günlük beslenme ile veya beslenme ile alınamadığı durumlarda takviye edici gıdalar ile EPA ve DHA’nın alınmasının gerekli olduğu belirtilmektedir.
Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır. Möller’s Omega-3 tüm eczanelerden temin edilebilir.
Kullanım için uygun yaş aralığı hakkında Möller's sitesinden yada telefonlarından bilgi alabilirsiniz.

**Möller’s Omega 3, “Sürdürülebilir balıkçılık metodu” ile balık türlerinin geleceği için gösterilen çevreci yaklaşımı nedeniyle "Friend of the Sea (Deniz dostu)" sertifikasına da sahiptir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..