29 Aralık 2014 Pazartesi

yerli malı haftasını kutladık

Yıllar yıllar sonra yerli malı haftasını kutladım. Biz ana okulunda ve ilk okul birinci sınıfta Yerli Malı haftasını kutlardık. Tam da bu yıl artık kutlanmıyor mu bu önemli hafta diye düşünürken karşıma çıkan iki davet ile şaştım kaldım.
Bir tanesi Badem'in okulundan geldi. Yerli malı haftasını kutlayacaklarını yazmışlar, Badem'e düşen ise 45 gram fıstık imiş. Çok güzel bir kutlama yapmışlar okulda.
Diğer davet de sevgili Fatoş'tan geldi. Yemekevi.tv Fatoş'un kişiye özel davetlerine diyecek yok...


Masalarımız tam da ilk okul sıralarında olduğu gibi yerli malı ürünlerle doluydu.
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, 12 ile 18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor. Reis Gıda, bu hafta nedeniyle, Point Hotel Taksim’de bir etkinlik düzenledi. Reis Gıda yönetim kurulu başkanı sayın Mehmet Reis ''Abur cubura karnımız tok'' kampanyası hakkında bilgi verdi. Kesinlikle desteklediğim bir proje oluverdi hemen. Maalesef abur cubur yiyeceklerle ben de savaş veren bir anneyim. Çocuklarınız ne kadar korusanız da okulların kantinlerinde bile satılan bir sürü abur cubur bulunuyor. Nereye kadar koruyabilirsiniz çocuklarınızı?

Bir diğer güzel konu da yerli tohum hakkında idi. İnanılmaz keyifli bir söyleşi oldu. 
''Yerli Tohum'' ile üretilen besinlerle beslenildiğinde daha sağlıklı olunacağını ifade eden Mehmet Reis, GDO’lu tohum, kimyasal ilaç, gübreleme ile yapılan tarımsal üretimin, toprağı verimsizleştirdiğini ve insan sağlığını tehdit ettiğini anlattı bizlere. 

Binlerce yıllık geçmişi olan siyez bulgurunun da bulunduğu yerli malı köşesi epey ilgi çekti. 

Bizler için ''çeyiz sandığına konacak'' nitelikte yerli tohumu bir paket halinde sundular. Bu zarif ve anlamlı hediyeyi hemen değerlendirecek yerlere ilettim. 


Böylelikle yerli üretimin ve tüketimin önemini bir kez daha dile getirmiş olduk.




 



2 yorum:

  1. Bir ogretmen olarak cocuklarima asla abur cubur aldirmiyorum zaten okula para getirmelerini istemiyorum evde sizi kameralarla izliyorum diyerek evde de tuketmlerini engelliyorum :) ayrica okullarda yerli mali adi altinda pasta borek yapilmasini da anlamsiz buluyorum adi ustunde yerli mali yerli mallarimiz olan meyveleri yemisleri getirtuyirum sadece yiyecek degil icecek kiyafet olarak da turk mallarini temsil eden seyleri istiyorum sizin ki anlamina uygun olmus tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Ah o tohumlar ne kadar değerli. Ben de bahçemde yetiştirdiğim ürünlerin tohumlarını mutlaka alırım. Bu arada nice mutlu, güzel yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..